CAZ BIZAR. Căutari de amploare după un cetăţean român dispărut pe o autostradă din Germania

28 Mai 2015
CAZ BIZAR. Căutari de amploare după un cetăţean român dispărut pe o autostradă din Germania
Incident neobişnuit miercuri noaptea pe autostrada A3 din Germania. În timp ce se deplasa spre Austria, o maşină în care se aflau cinci cetăţeni români a oprit pe banda de siguranţă, în dreptul localităţii Hengersberg.  

În jurul orei 22:30, unul dintre pasageri a solicitat şoferului să oprească, fiindcă i s-a făcut rău. Acesta s-a conformat, bărbatul a coborât, a sărit gardul de protecţie şi s-a făcut nevăzut, relatează Deggendorfer Zeitung.

După câteva minute de aşteptare, cei patru au început să îşi facă griji şi au plecat în căutarea bărbatului. Nu l-au găsit, aşa că au sunat imediat la poliţie. La sosirea unei patrule, au mărturisit că nu îl cunosc cu adevărat pe bărbat, acesta fiind doar consătean cu ei.

Au încercat să îl contacteze pe numărul său de mobil, dar avea telefonul închis. Poliţiştii au înaintat două ipoteze: fie bărbatul s-a pierdut, fie şi-a pierdut cunoştinţa. Imediat a fost organizată o amplă operaţiune de căutare.

Trupe speciale, dar şi echipaje de pompieri din Hengersberg şi Schwarzach, au fost chemate la faţa locului pentru a contribui la găsirea bărbatului de 42 de ani. Primele căutări au rămas fără rezultat, însă în jurul miezului nopţii, telefonul bărbatului a început să emită semnale.

Astfel, el a fost localizat în zona industrială din Hengersberg. La puţin timp, telefonul său era închis. Poliţia a reuşit să stabilească identitatea bărbatului, a contactat imediat rudele sale din Darmstadt, însă acestea nu ştiau nimic despre el.

În jurul orei 01:30, poliţia a decis să sisteze operaţiunile de căutare. La ora 04:15, bărbatul a sunat pe numărul poliţiei şi i-a anunţat că se află într-o parcare din Hengersdorf. Dispariţia sa a motivat-o prin faptul că s-a speriat şi a fugit, dar speră să îşi continue drumul spre România.

După mai multe ore, şoferul s-a întors la Hengersdorf pentru a-l recupera şi a continua drumul spre România. (I.D)

Alte stiri din Bizar

Ultima oră