Bizar. Proiecte respinse anul trecut de Consiliul General al Capitalei au fost aprobate anul acesta

26 Ian 2016 | scris de Cristi Ionescu
Bizar. Proiecte respinse anul trecut de Consiliul General al Capitalei au fost aprobate anul acesta

Cele șase proiecte de hotărâre care vizează planuri de urbanism pentru zone din centrul Capitalei au fost adoptate de Consiliului General al Municipiului București, după ce la finele anului trecut fuseseră respinse.

Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) care vizează dezvoltarea și modernizarea centrului Bucureștiului a fost reintrodus pe ordinea de zi a ședinței de marți a Consiliului General, la propunerea primarului general interimar Răzvan Sava. PIDU cuprinde 62 de proiecte de investiții în Capitală, în valoare de aproximativ 239 de milioane de euro. Zonele vizate sunt Piața Romană la nord, Piața de Flori la sud, Calea Moșilor la est și Calea Griviței la vest.

Avantajele realizării acestui proiect cu bani europeni constau în realizarea a 3.155 noi locuri de parcare, extinderea și modernizarea rețelei de tramvai, creșterea cu 18.095 m2 a suprafeței de spații verzi, realizarea de noi rute pentru bicicliști și de culoare speciale pentru transportul în comun, accesarea a 150 milioane euro fonduri nerambursabile. Proiectul prevede crearea unui sistem integrat de parcări, încurajarea folosirii mijloacelor de transport alternative — trasee de biciclete, mijloace ale RATB pe trasee rapide, se menționează în comunicatul Primăriei.

Alte stiri din Bizar

Ultima oră