Nicholas Cage dă înapoi un craniu de dinozaur furat

22 Dec 2015 | scris de Gabriela Antoniu
Nicholas Cage dă înapoi un craniu de dinozaur furat

La biroul procurorului general din Manhattan a fost depusă săptămână trecută o cerere privind confiscarea craniului de Tyrannosaurus bataar. Numele actorului, ca proprietar al craniului, nu a fost pomenit, dar agentul actorului a confirmat că Nicholas Cage l-a cumpărat în martie 2007 dintr-o galerie din Beverly Hills, I.M. Chait.

Actorul nu este acuzat de vreo ilegalitate şi autorităţile au anunţat că acesta a fost de acord să returneze craniul după ce a aflat provenienţa sa. Nici galeria nu a fost acuzată de vreo ilegalitate, dar nici nu a comentat deocamdată incidentul.

Alex Schack, agentul lui Nicholas Cage, a afirmat că actorul a primit certificatul de autenticitate de la galeria de artă şi a fost contactat pentru prima dată de autorităţi în iulie 2014 când Departmentul Securităţii Interne l-a informat că acel craniu a fost furat. Cage a supralicitat pentru craniu, oferind un preţ mai mare decât Leonardo di Caprio.

Anterior, galeria I.M. Chait a vândut ilegal un schelet de dinozaur de contrabandă luat de la un paleontolog condamnat, Eric Prokopi, singurul pe piaţa neagră a fosilelor preistorice. 

Alte stiri din Bizar

Ultima oră