Francezii nu sunt convinși dacă să ni-l dea înapoi pe Bivolaru. Guru MISA are de executat șase ani de pușcărie

25 Mai 2016 | scris de Cristi Ionescu
Francezii nu sunt convinși dacă să ni-l dea înapoi pe Bivolaru. Guru MISA are de executat șase ani de pușcărie

Justiția franceză se va pronunța pe 8 iunie dacă guru român controversat Gregorian Bivolaru va fi predat Bucureștiului, unde a fost condamnat în absență în 2013 la șase ani de închisoare pentru agresiune sexuală asupra unei minore.

Denunțând "manevre abjecte" și "calomnii flagrante" din partea Bucureștiului, Gregorian Bivolaru, 64 de ani, și-a reiterat în fața camerei de instrucție a curții de apel din Paris refuzul de a fi transferat în țara sa de origine. Curtea a decis să-l mențină în detenție, în așteptarea deciziei sale ce poate fi atacată cu recurs.

Fondator al MISA (Mișcarea de Integrare Spirituală în Absolut), o organizație considerată o sectă de detractorii ei, Gregorian Bivolaru a fost inculpat în 2004 în România pentru agresiune sexuală asupra minorei și trafic de minori. A fugit și a fost arestat în Suedia în 2005. Stockholmul a refuzat să-l extrădeze și i-a acordat statutul de refugiat politic.

Bucureștiul a emis un mandat de arestare european pe numele său și Europol l-a înscris în registrul de "most wanted", lista cu cei mai căutați infractori. El a fost arestat pe 26 februarie la Paris în posesia unor documente false, în timp ce vizita un târg de carte.

Alte stiri din Bizar

Ultima oră