Fotografiind o comunitate din America de Sud care nu acceptă să fie fotografiată

17 Iul 2015
Fotografiind o comunitate din America de Sud care nu acceptă să fie fotografiată
O comunitate din America de Sud care trăiește fără electricitate, fără viață socială, doar mergând la biserică și petrecând timp în familie poate fi o provocare pentru un fotograf, cu atât mai mult cu cât fotografierea este considerată un lucru negativ de membrii acesteia.
 
Cum poți fotografia o comunitate care evită fotografiile?
 
În 2010 și 2011, Jordi Ruiz Cirera s-a confruntat cu această problemă atunci când a petrecut mai mult timp în comunitățile menonite din Santa Cruz, Bolivia. Încetul cu încetul s-a împrietenit cu ei, iar în 2014 a publicat chiar un album de fotografie despre ei, Los Menonos.
 
Ruiz Cirera a auzit prima dată de menoniții din Bolivia și Paraguay în timp ce călătorea în America de Sud cu un prieten. Deși mulți menoniți îmbrățișează tehnologia modernă, comunitățile vizitate de el au fost mult mai stricte, interzicând folosirea electricității și a alcoolului. Intrigat, fotograful spaniol a decis să se mute în Bolivia pentru a încerca să documenteze viețile acestora.
 
Membrii acestei comunității nu au voie să facă fotografii și practica este văzută într-o lumină negativă. Pentru a obține permisiunea, Ruiz Cirera a comunicat cu fiecare familie în parte, dar și asta a fost o provocare, pentru că ei nu vorbesc spaniola, ci germana. El spune că în comunitate există doar biserica și magazinul, nicio cafenea, niciun loc de joacă, niciun spațiu de relaxare. Viața lor se rezumă la familie.




 

Alte stiri din Bizar

Ultima oră