Divorţ în masă. Motivul este uluitor!

03 Mar 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Divorţ în masă. Motivul este uluitor!

Peste 160 de cupluri dintr-un sat din estul Chinei au decis să divorţeze. Divorţul în masă nu se produce pentru că ar fi descoperit toate, dintr-odată, nepotrivire de caracter sau infidelităţi, cum s-ar putea crede, ci are la bază raţiuni pur materiale. Sau de supravieţuire.

Cele peste 160 de cupluri din Jiangbei, provincia Jiangsu vor fi strămutate pentru a face loc unei zone de dezvoltare high-tech, relatează bbc.com. Acestea au aflat că sunt eligibile pentru câte două case noi şi cel puţin 19.000 de dolari dacă divorţează şi pretind compensaţii ca fiind singuri.

Unele cupluri au peste 80 de ani şi spun că după divorţ au de gând să stea tot împreună. Familiile care locuiesc de generaţii în acest sat au puţine alternative în afara mutării în casele oferite de autorităţile locale. Pentru fiecare cuplu se oferă o casă de 220 metri pătraţi. 

Dacă divorţează la tribunal, ei mai pot primi încă 70 de metri pătraţi şi compensaţii financiare. O firmă de avocatură cere un onorariu de de peste 2.000 dolari pentru a-i ajuta pe oameni să divorţeze. 

Unele dintre cupluri vor însă să se recăsătorească mai târziu. " Toată lumea face asta, de alte lucruri ne vom ocupa mai târziu", a declarat un localnic pentru Nanjing Morning Post.

Este neclar dacă fiecare cuplu va primi, de fapt, compensaţii suplimentare. Oficialităţile cunosc această "portiţă", dar spun că nu ştiu dacă sistemul de compensare va fi schimbat. Cazuri similare au mai fost însă zona Nanjing, capitala regională a provinciei Jiangsu.

Alte stiri din Bizar

Ultima oră