"Dacul liber", găsit spânzurat în casă. Gestul bărbatului, de neînțeles pentru prieteni și familie

07 Ian 2016 | scris de Cristi Ionescu

Iulian Mureşan sau "Dacul liber" din Cavnic, aşa cum era cunoscut de multă lume, s-a spânzurat noaptea trecută. Prietenii şi apropiaţii acestuia au rămas şocaţi la aflarea acestei veşti şi nu înţeleg gestul tânărului de a-şi lua viaţa, scrie presa locală. Prietenii şi cunoştinţele lui Iulian îl ştiau drept un om cu multă poftă de viaţă, de aceea nu îşi pot explica gestul acestuia.

"Azi-noapte, la ora 23:56, poliţia Cavnic a fost sesizată că o persoană din localitate a fost găsită decedată într-o anexă a locuinţei. Poliţiştii au constatat că este vorba de un tânăr de 27 de ani. La examinarea exterioară a cadavrului nu s-au constatat urme de violenţă pe corp. Cadavrul a fost transportat la morga spitalului în vederea efectuării necropsiei şi stabilirii cauzei morţii. Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea împrejurărilor în care a survenit decesul", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş, Florina Meteş.

Prietenii au lăsat o mulţime de mesaje pe pagina de socializare a acestuia în care îşi exprimă tristeţea.

"Iulian, te-ai grabit prietene sa pleci, acum va veni o vară rece peste Cavnic, niciun foc de tabără nu va mai încălzi sufletele celor ce te-au cunoscut. Prietene, telefonul nu va mai fi un mijloc prin care să plănuim zile minunate. Dumnezeu să te odihneasca, om bun!", scrie un prieten pe pagina de socializare a lui Lucian.

"Îmi pare rău, suflet drag, am fost cu toții atat de impresionați de "lumea ta frumoasă", încât nu ți-am simțit nici măcar pentru o clipă disperarea...Universul să te reintegreze frumos !", scrie o altă persoană pe pagina de socializare.

"Nici nu știu ce aș putea să spun în momentul de față. Sunt uimit, șocat, îndurerat, contrariat, sunt supărat pe tine că ai ales o metodă greșită de rezolvare a problemelor. Nu pot să cred, nu vreau să cred că ai facut asta. Nu tocmai tu. Mai erau atat de multe lucruri de făcut încă... Atât de multe poteci de bătut, ataât de mulți munți de cucerit, atât de multe acorduri de chitarăși sunete de caval de legat în armonii...

Iulian Mureşan, cunoscut de mulți drept "Dacul Liber", era iubit de o mulţime de oameni. Bărbatul le oferea turiştilor care veneau la pârtiile de schi din Cavnic plimbări cu sania trasă de cai, fiind un mare iubitor al acestor animale. Turiștii, dar și localnicii îl considerau un haiduc al vremurilor noastre.

Alte stiri din Bizar

Ultima oră