După 20 de ani de căutări, mormântul celebrului filosof Aristotel ar fi fost descoperit în orașul antic Stagira

27 Mai 2016 | scris de Cristi Ionescu
După 20 de ani de căutări, mormântul celebrului filosof Aristotel ar fi fost descoperit în orașul antic Stagira

Arheologul grec Kostas Sismanidis a anunțat că este aproape sigur că a identificat mormântul celebrului filosof Aristotel, decedat în anul 322 î.Hr.

Sismanidis este de părere că o necropolă în formă de potcoavă din orașul antic Stagira (70 km est de Salonic), orașul în care s-a născut Aristotel, în anul 384 î.Hr., ar fi adăpostit cenușa filosofului. Deși nu are nicio dovadă directă că este vorba de mormântul lui Aristotel, Sismanidis susține că locația se potrivește unei descrieri a necropolei datând din secolul XI, făcută de un biograf arab al filosofului. Conform acestei descrieri, oamenii din Stagira au pus cenușa lui Aristotel într-o urnă pe care au dus-o în orașul lor.

"Deși nu avem dovezi directe, ci doar circumstanțiale, suntem de părere că toate indiciile duc către această teorie', conform căreia acesta este mormântului celebrului filosof, a susținut Sismanidis în cadrul conferinței. Posibila descoperire realizată de Sismanidis este rezultatul a peste 20 de ani de studii și săpături arheologice.

Inițial se credea că Aristotel a fost înmormântat la Chalcis, un oraș de pe insula elenă Euboea, locul unde a murit din cauza unei afecțiuni stomacale. Chalcis se află la aproximativ 480 de kilometri distanță de Stagira.

Alte stiri din Bizar

Ultima oră