Șeful McLaren: dacă nu se iau măsuri urgente, Formula 1 nu va supraviețui crizei

06 Apr 2020 | scris de A.A.
Șeful McLaren: dacă nu se iau măsuri urgente, Formula 1 nu va supraviețui crizei

Zak Brown, șeful McLaren, a menționat pentru BBS Sports că Formula 1 se află într-o stare extrem de fragilă în urma declanșării crizei coronavirusului și chiar dacă dispar doar două echipe, întreaga competiție va fi sub semnul întrebării.

Luni, în urma stabilirii unei întâlniri la care vor lua parte toți șefii echipelor participante, se vor discuta posibilități de a salva industria.

Brown a precizat că firmele nu vor supraviețui dacă în 2021 se vor lupta cu o scădere a bugetului de 175 milioane de euro, așa cum este preconizat la ora actuală. Acest sport ar putea dispărea definitiv. Acțiunile trebuie să fie luate de urgență, măsurile trebuie să fie drastice și să susțină în această perioadă toate echipele pentru că dacă două dintre ele dispar, nu va exista forța de muncă și specialiști pentru a crea alte două care să le înlocuiască în timp util.

Acesta a preconizat că, în lipsa măsurilor, patru echipe ar urma să dispară.

Echipele F1 au început să-și reducă drastic cheltuielile ca urma a diminuării bugetelor în urma suspendării curselor.

Prima măsură pe care urmează să o aplice: până în 2020 echipele să nu fie obligate să schimbe mașina. Vor putea concura cu aceeași mașină doi ani la rând.

Brown a precizat că unele echipe au acceptat reducerea bugetară de 150 milioane dolari, reorganizându-și activitatea, dar sunt și unele care se mențin pe poziție și exclud tăierea costurilor atât de drastic. El a mai subliniat că reducerea costurilor pornind de la salariul șoferului, ar reduce diferența enormă dintre firmele puternice, cu bugete foarte mari și firmele cu posibilități financiare limitate.

”Dacă firmele nu înțeleg că toți trebuie să trecem prin aceste reduceri drastice de costuri și că trebuie să ne sacrificăm pentru a salva competiția, ce mai caută aici?” s-a întrebat șeful McLaren.

Mercedes a acceptat aceste reduceri, pe când Ferrari și Red Bull exclud o diminuare atât de mare a bugetului, conform BBC Sport.

Alte stiri din Auto

Ultima oră