Registrul Auto Român permite verificarea istoricului de daune ale vehiculelor înmatriculate în România

06 Mai 2020 | scris de A.A.
Registrul Auto Român permite verificarea istoricului de daune ale vehiculelor înmatriculate în România

Istoricul accidentelor şi daunelor suferite de toate vehiculele înmatriculate în România poate fi verificat, începând de marţi, prin intermediul unei aplicaţii puse la dispoziție de către Registrul Auto Român. În doar câteva minute, prin aplicaţia "Istoric Vehicul", clienţii RAR pot afla informaţii despre majoritatea vehiculelor pentru care au fost înregistrate oficial, la societățile de asigurări, avarii produse pe teritoriul României.

Interogarea prin aplicaţie, împreună cu informaţiile oferite gratuit de RAR (de exemplu valoarea indicată de odometru) precizează şi faptul că pentru acel vehicul există disponibil un istoric de daune. Acesta poate fi obţinut contracost, la un tarif de 35, sumă care trebuie achitată online, transmit reprezentanţii RAR.

”Acest lucru este posibil prin intermediul aplicaţiei Istoric Vehicul, disponibilă pe site-ul oficial al instituţiei, www.rarom.ro.

Registrul Auto Român vine astfel în sprijinul clienţilor săi care vor să cunoască cât mai multe informaţii despre vehiculul de care sunt interesați.

Acest lucru este posibil ca urmare a informaţiilor pe care le primeşte RAR de la partenerii specializaţi care colectează date de la societăţile de asigurare şi atelierele de reparaţii autorizate.

Astfel, la interogarea prin aplicaţia Istoric Vehicul, împreună cu informaţiile oferite gratuit de RAR (de exemplu valoarea indicată de odometru) se precizează şi faptul că pentru acel vehicul există disponibil un istoric de daune, care poate fi oferit contra cost.

Tariful este de 35 de lei şi se achită online.

Pentru a accesa aplicaţia, clienţii trebuie să introducă seria de caroserie/saşiu şi o adresă de e-mail validă.

În situaţia în care clientul doreşte să obțină istoricul de daune al autovehiculului, el este redirecţionat către zona de plată cu cardul, iar apoi va primi prin e-mail Istoricul de daune. Acesta conţine următoarele informaţii (conform modelului ataşat):
1. Zona de avarii, inclusiv poziţionarea acestora pe un vehicul – machetă;
2. Intervalul valorii devizului de reparaţie;
3. Intervalul indicaţiei odometrului la data întocmirii devizului;
4. Dacă a fost o daună majoră din punct de vedere economic;
5. Dacă au fost afectate principalele elemente de siguranţă sau din structura de rezistenţă”, se precizează în comunicat oficial.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Auto

Ultima oră