Decizie FĂRĂ PRECEDENT în industria auto. Ce le pregătește VOLKSWAGEN clienților afectați de scandalul noxelor

18 Noi 2015 | scris de Veronica Micu
Decizie FĂRĂ PRECEDENT în industria auto. Ce le pregătește VOLKSWAGEN clienților afectați de scandalul noxelor

Potrivit Financial Times, Volkswagen va testa autoturismele cu probleme, iar, dacă nivelul emisiilor de CO2 va fi mai mare decât cel declarat cu peste 10%, proprietarii vor putea să vândă mașinile companiei germane la valoarea actuală de piață.

"Trebuie să luăm în considerare faptul că este posibil ca oamenii să îşi dorească să renunţe la maşini. După ce vom avea rezultatele testelor, am putea avea clienţi care vor spune: Vreau să vă dau maşina înapoi, pentru că mi-aţi oferit date greşite", a declarat un purtător de cuvânt al Volkswagen.

Scandalul Volkswagen se extinde la motoarele pe benzină  

Săptămâna trecută, Volkswagen a recunoscut că a subestimat consumul de combustibil și nivelul emisiilor de dioxid de carbon pentru aproximativ 800.000 de mașini, mărcile VW, Seat, Skoda și Audi, vândute în Europa. De asemenea, Volkswagen a admis că a găsit pentru prima dată indicii privind modificarea nivelului emisiilor și la vehiculele echipate cu motoare pe benzină, extinzând un scandal care până acum se concentra pe motoarele diesel.

Volkswagen face obiectul unor investigații în mai multe țări, inclusiv în Germania, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi și Bugatti, dar și camioanele MAN și Scania. (Veronica Micu)

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră