Premierul Ungariei vine în România, la Băile Tușnad. Care sunt temele de discuție la Universitatea de Vară

04 Iul 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Premierul Ungariei vine în România, la Băile Tușnad. Care sunt temele de discuție la Universitatea de Vară


La Universitatea de Vară este așteptat premierul ungar Viktor Orban, care a mai participat și în alți ani la dezbaterile de la Băile Tușnad. Totodată, la eveniment vor fi prezenți și lideri ai partidelor parlamentare ungare și lideri ai partidelor maghiare din țări aflate în vecinătatea Ungariei. Informația a fost făcută publică de însuși șeful Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului de la Budapesta, Zsolt Nemeth, într-o conferință de presă, relatează dailynewshungary.com.
Nemeth a mai declarat, cu aceeași ocazie, că viitorul Ungariei este ”inseparabil” de cel al Europei, adăugând că, totuși, Europa trebuie să se schimbe.
Cu aceeași ocazie, Nemeth a mai declarat că acesta este unul dintre motivele pentru care Ungaria dorește să organizeze un referendum privind cotele europene impuse statelor referitor la primirea de imigranți. Nemeth a adăugat însă că nu este vorba despre un referendum privind apartenența Ungariei la Uniunea Europeană.
În opinia lui Nemeth, criza prin care trece Europa a depășit cu mult granițele politicii interne și externe. El a dat ca exemple imigrația, conflictul armat dintre Rusia și Ucraina, precum și Brexit drept elemente ale crizei Europei. Pentru el, Comisia Europeană nu a găsit calea corectă de a gestiona criza și a încercat să o facă prin șantaj și comportament agresiv la adresa statelor membre. Potrivit lui Nemeth, Ungaria vede în asta o abordare greșită.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră