Viktor Orban este în România, la Băile Tușnad. Premierul ungar se declară inspirat de Donald Trump

23 Iul 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Viktor Orban este în România, la Băile Tușnad. Premierul ungar se declară inspirat de Donald Trump


Orban, care a fost întâmpinat de mulțimea de participanți de la Școala de Vară, printre care și europarlamentarul Laszlo Tokes, a declarat că împărtășește câteva dintre ideile candidatului republican la Președinția SUA, Donald Trump, referitoare la măsuri de contracarare a terorismului.
În opinia sa, unele dintre ideile lui Trump sunt aplicabile în Europa, pentru redobândirea siguranței continentului, scrie agerpres.ro.

multime

Premierul Ungariei consideră că este nevoie de crearea unor servicii secrete puternice, care să colaboreze, dar și de oprirea politicii de exportare a democrației în țările din care provin migranții.
”Eu nu sunt omul de campanie a lui Donald Trump, nu aș fi crezut niciodată că vreodată se va naște în capul meu ideea că dintre oferte el ar fi cea mai bună soluție. Zicea că în America trebuie creat cel mai bun serviciu secret din lume. În Europa de asta e nevoie pentru siguranța noastră. Cele mai bune servicii secrete, care să colaboreze. A doua, zice Trump, trebuie să oprim politica exportării democrației. Nu aș fi putut să zic mai bine nici eu”, a declarat Viktor Orban, potrivit traducerii asigurate de organizatori.

steag
În context, el a spus că este nevoie de stabilitate în Turcia, pentru că, în caz contrar, toate problemele grave de acolo vor veni în Europa.
Premierul Ungariei a opinat că există premisa, având în vedere creșterea populației, ca un nou val de migranți spre Europa să vină din Africa, iar acest lucru va reprezenta un pericol pentru continentul nostru.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră