ULTIMA ORĂ! Gabriel Oprea poate fi urmărit penal în dosarul „Coloane oficiale“: „înţeleg jocurile de putere (...)“

02 Feb 2016 | scris de Mara Răducanu
ULTIMA ORĂ! Gabriel Oprea poate fi urmărit penal în dosarul „Coloane oficiale“: „înţeleg jocurile de putere (...)“

În Comisia juridică au fost 9 voturi în favoarea începerii urmăririi penale a lui Opreaşi o singură abţinere. Votul final va fi dat miercuri dimineaţă, în plenul Senatului, au arătat surse parlamentare. Senatorul Gabriel Oprea s-a prezentat, marți, la Comisia juridică pentru a studia dosarul de la DNA și pentru a-și prezenta punctul de vedere. Acesta le-a spus jurnaliştilor că va face declaraţii după şedinţa cu senatorii jurişti. Fostului ministru este însoțit de senatorul UNPR Florentina Jipa.

 

CITEŞTE ŞI: Misterioasa prăbuşire a lui Gabriel Oprea. De la „prăjiturica“ râvnită de toţi, la inculpat DNA

 

CITEŞTE ŞI: Oprea se consideră "victimă colaterală în luptele pentru putere": Sunt nevinovat!

 

Oprea: „am beneficiat de coloană oficială la fel ca şi alţi miniştri înainte mea“

 

„Mi-am făcut datoria. Am beneficiat de coloană oficială la fel ca şi alţi miniştri înainte mea, conform prevederilor legale. Cand am fost numit ministru de Interne era un mecanism, nu am cerut nimic in plus - ma refer la coloane - erau instructiuni din 1999. Am respectat legea, inteleg ca sunt si om politic si inteleg jocurile de putere, inteleg si vreau sa va spun ca am respectat legea. Numai cine nu munceşte nu greşeşte. Eu am muncit, nu am avut nicio zi de concediu“, a declarat Oprea. 

Avocatul lui Gabriel Oprea a solicitat Comisiei juridice a Senatului restituirea dosarului DNA, au declarat surse parlamentare citate de Agerpres. Avocatul ar fi motivat solicitarea prin faptul că doi procurori nu ar fi avut competența să facă cercetări, susținând în aceste condiții că "a fost ilegală începerea cercetării în acest caz". Totodată, Oprea cere prin avocatul său ca DNA să aibă mai întâi un punct de vedere și, ulterior, să se pronunțe Comisia juridică a Senatului. "A trimis avocatul (senatorului Gabriel Oprea — n.r.) un punct de vedere, o întâmpinare depusă către membrii Comisiei juridice", au mai declarat sursele.

CITEŞTE ŞI: Procurorul general Niţu se abţine în dosarul lui Oprea

 

CITEŢTE ŞI: ULTIMA ORĂ! Dosarul „Coloana oficială“. Solicitarea procurorilor în cazul lui Gabriel Oprea trimisă la Comisia Juridică

 

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut sesizarea Senatului pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Gabriel Oprea, fost viceprim-ministru pentru Securitate Națională și ministru al Afacerilor Interne, în legătură cu săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul în perioada în care a deținut funcția ministerială. Conform DNA, infracțiunea de abuz în serviciu constă în folosirea resurselor umane și materiale ale Ministerului Afacerilor Interne pentru a asigura, în mod nelegal, însoțirea deplasărilor efectuate de ministru cu echipaje ale poliției rutiere.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră