Televiziunea publică, în vizorul DNA. PRIMA REACŢIE a TVR după ancheta procurorilor

05 Sep 2016 | scris de Mara Răducanu
Televiziunea publică, în vizorul DNA. PRIMA REACŢIE a TVR după ancheta procurorilor

„Copii ale rapoartelor intocmite de Comisiile parlamentare de ancheta pentru evaluarea activitatii SRTV in perioada 2005-2015, impreuna cu documentele ce au stat la baza redactarii acestora, vor fi trimise DNA, asa cum au fost solicitate, a precizat Ioan Chelaru, vicepresedinte al Senatului.

„E firesc sa inaintam documentele. Nu au caracter secret. Exista un raport al Comisiei si o serie de stenograme care sunt pastrate in arhiva Senatului. Daca documentele nu au caracter clasificat, le inaintam in aceasta saptamana", a afirmat Chelaru, luni, la finalul sedintei Biroului permanent. Potrivit solicitarii DNA, documentele sunt necesare in vederea solutionarii unui dosar referitor la "efectuarea de verificari cu privire la posibila savarsire a unor infractiuni cu ocazia incheierii de catre reprezentantii SRTV a unor contracte de prestari servicii".

„În vederea solutionarii dosarului (...) avand ca obiect efectuarea de verificari cu privire la posibila savarsire a unor infractiuni cu ocazia incheierii de catre reprezentantii SRTV a unor contracte de prestari servicii si in conformitate cu ordonanta procurorului din data de 18.07.2016, va solicitam ca in temeiul prevederilor art. 170 alin. 1 din Codul de procedura penala sa ne comunicati copii certificate pentru conformitate cu originalul ale Rapoartelor intocmite de catre Comisiile parlamentare de ancheta privind evaluarea activitatii SRTV, constituite in perioada 2005-2015, impreuna cu documentele ce au stat la baza redactarii acestora", se arata in solicitarea transmisa in luna iulie Senatului si semnata de doi procurori din cadrul Sectiei de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie.

Care este POZIŢIA TVR 

Directia Nationala Anticoruptie desfasoara in TVR o actiune de verificare, ce vizeaza contracte comerciale din ultimii 10 ani, informeaza Televiziunea publica, într-un comunicat de presă. "In virtutea transparentei pe care actuala conducere a TVR doreste sa o promoveze in privinta activitatii televiziunii publice, informam atat publicul telespectator, cat si pe reprezentantii mass-media ca Directia Nationala Anticoruptie desfasoara zilele acestea in TVR o actiune de verificare. Aceasta actiune vizeaza contracte comerciale din ultimii 10 ani. Conducerea TVR asigura tot suportul necesar pentru derularea verificarilor in bune conditii", informeaza Televiziunea publica.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră