DE NECREZUT!!! Al doilea om în statul român ar putea fi testat cu detectorul de minciuni

15 Sep 2016 | scris de Mara Răducanu
DE NECREZUT!!! Al doilea om în statul român ar putea fi testat cu detectorul de minciuni

 Dacă România tv este sigură că preşedintele Senatului a comunicat că acceptă să fie testat, alte publicaţii nuanţează această ştire, precizând că Tăriceanu a declarat că se mai gândeşte la această propunere.   Aceeaşi propunere i s-a făcut şi lui Bogdan Olteanu, când se afla în arest, însă acesta a refuzat pe motiv că se afla într-o perioadă bulversată şi nu poate face faţă unui asemenea test.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost audiat ca mrtor în această dimineață de procurorii DNA în dosarul lui Bogdan Olteanu. Președintele Senatului a venit însoțit de avocat.  Șeful Senatului le-a declarat procurorilor că nu-și amintește despre eventuale discuții la nivelul partidului anterior acestei numiri. În consecință, procurorul de caz i-a propus lui Călin Popescu Tăriceanu un test cu poligraful, așa cum s-a întâmplat și în cazul lui Bogdan Olteanu.

De ce este acuzat Bogdan Olteanu 

Procurorii îl acuză pe Bogdan Olteanu că, atunci când a fost preşedinte al Camerei Deputaţilor, a mers în Delta Dunării cu un elicopter pus la dispoziţieomul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu. În urma discuţiior, omul de afaceri i-a promis suma de un milion de euro pentru numirea jurnalistului Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

Transferul banilor ceruţi de Bogdan Olteanu ar fi fost făcut dintr-un cont bancar deschis în Cipru şi într-unul din Bulgaria, deschis de o firmă înregistrată în Delaware, Statele Unite. Din contul din Bulgaria, banii au fost retraşi în numerar în trei tranşe, în 28-30 octombrie 2008, au mai stabilit procurorii. Surse judiciare au declarat că lui Olteanu i-ar fi fost dusă suma de două milioane de euro cash, de la Sorin Ovidiu Vîntu, printr-un intermediar, după ce cei doi se întâlniseră la proprietatea omului de afaceri, în Delta Dunării. Din această sumă, un milion de euro i-ar fi revenit lui Călin Popescu Tăriceanu, pentru numirea lui Liviu Mihaiu ca guvernator al Deltei. Liviu Mihaiu a fost numit, în septembrie 2008, de către premierul de atunci, Călin Popescu-Tăriceanu, în funcţia de guvernator al rezervaţiei naturale Delta Dunării, post pe care l-a ocupat până în februarie 2009.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră