Suspectul olandez de crima de la Gura Șuții a fost de mai multe ori în România

24 Sep 2019
Suspectul olandez de crima de la Gura Șuții a fost de mai multe ori în România

Continuă ancheta în cazul suspectului olandez, chiar dacă acesta s-a sinucis ieri, intrând cu autoturismul într-un camion, scrie stiri.tvr.ro.

Procurorii vor să vadă dacă a făcut și alte victime în România și dacă avea complici, mai ales că a venit de patru ori în țara noastră și a mers în mai multe județe.

Între timp, apar informații noi și despre viața lui din Olanda. Fosta sa logodnică a declarat presei că nu a fost surprinsă să afle despre faptele lui din România, pentru că avea un trecut tulbure.

A fost condamnat pentru infracțiuni sexuale.

Procurorii așteaptă acum din Olanda documentele oficiale care să ateste sinuciderea suspectului Johannes Visscher, însă ancheta continuă pentru a se stabili dacă există alte victime și eventuali complici.

Procurorii verifică traseul acestuia în România, mai ales că a venit de 4 ori în ultimii ani și a mers în mai multe județe.

Chiar azi au fost perchezitii la hotelul din Bucuresti unde a stat olandezul saptamana trecuta.

Procurorul general interimar, Bogdan Licu, a declarat marţi că, în momentul în care procurorii vor avea confirmarea oficială că cetăţeanul olandez acuzat de uciderea fetiţei din Dâmboviţa s-a sinucis, dosarul se va clasa, deoarece făptuitorul a murit, însă ancheta va continua pentru a vedea dacă sunt şi alte victime în acest caz.

"Începând de ieri (luni, n.r.) am dispus preluarea cauzei la Parchetul General pentru că există elemente, suspiciuni că activitatea infracțională a acestui individ s-a desfășurat pe raza mai multor județe și necesită o mobilizare mai amplă la nivelul țării", a declarat Bogdan Licu.

Șeful Poliției a declarat că autoritățile olandeze nu au anunțat că un suspect cu antecedente penale de natură sexuală vine în România.

Între timp, apar noi privind viața suspectului din Olanda.  Johannes Visscher avea 47 de ani și a lucrat în IT. Locuia în localitatea Beers în Brabant, unde își cumpărase o fermă la granița cu Germania. Avea o fată adolescentă.

Fosta lui logodnică a declarat pentru un ziar din Brabant că nu a fost susprinsă să afle ce a făcut în România, întrucât bărbatul a avut un trecut tulbure. A fost închis pentru infracțiuni sexuale cu violență și chiar internat la psihiatrie.

"După 4-5 luni mi-a cerut să mă căsătoresc cu el. A fost nevoit să-mi spună totul despre trecutul său după ce a fost obligat de ofiţerul său de probaţiune. Eu însămi am o fiică, care nu este a lui şi care era mică la acea vreme. La scurt timp după asta, am pus capăt relaţiei. Trebuia să ne căsătorim în 2011", a relatat femeia, care a dorit să rămână anonimă pentru presa olandeză.

Fosta logodnica a mai declarat că bărbatul era foarte inteligent şi fermecător. Vecinii săi au fost șocați să afle ce a făcut în România.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră