Spitalul din Rădăuți nu mai face față afluxului de pacienți

05 Mai 2020 | scris de A.A.
Spitalul din Rădăuți nu mai face față afluxului de pacienți

Spitalul municipal Rădăuți este “sufocat” de numărul mare de pacienți aduși de ambulanțe din tot județul Suceava. Luni, la ora 15.00, 11 ambulanțe venite de la Suceava, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc și Fălticeni erau înșiruite în așteptare, în curtea spitalului, precizează Monitorul de Suceava. 

Managerul Spitalului municipal Rădăuți, Traian Andronachi, a reiterat că unitatea nu mai face față afluxului de pacienți: ”În acest ritm nu vom putea face față, spitalul este pregătit să facă față unei populații de 200.000 de oameni, nu și uneia de 700.000 persoane, câte sunt în județul Suceava. Avem echipamente de protecție, dar oamenii nu sunt roboți. Am cerut acum o lună ca Unitatea Primiri Urgențe să fie preluată ca finanțare de Ministerul Sănătății, sunt îndeplinite toate condițiile pentru ca unitatea să fie declarată spital de urgențe, ceea ce ar însemna o cu totul altă finanțare. Fac apel la toate autoritățile locale și naționale pentru a acorda finanțarea necesară conform situației de facto pentru că de jure sunt îndeplinite toate condițiile legale”.

La secția Covid a spitalului din Rădăuți nu mai este nici un loc liber. Duminică au putut fi internate cu greu doar două persoane de la Căminul de bătrâni din municipiu, iar luni alte șase persoane au ocupat imediat paturile eliberate prin externări.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră