Site-ul ANAF funcţionează cu intermitenţe. Decizie de ultimă oră privind Declaraţia Unică

12 Iul 2018
Site-ul ANAF funcţionează cu intermitenţe. Decizie de ultimă oră privind Declaraţia Unică

Mai sunt doar câteva zile până la data-limită la care ar trebui depusă Declaraţia Unică, iar site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) nu funcţionează sau funcţionează cu intermitenţe sau chiar deloc.

În unele cazuri, site-ul afişează mesajul: „Lucrare de mentenanţă. Ne cerem scuze pentru eventualele inconveniente. Vă mulţumim pentru înţelegere”, în altele mesajul este: „Serviciul nu funcţionează. Vă rugăm reveniţi în câteva minute”. Probabil pentru un pic de variaţie pentru contribuabil. Cei foarte norocoşi şi răbdători, care dau multe click-uri şi insistă să se înregistreze în Spaţiul Privat Virtual, reuşesc, cu greu.

Termenul limită pentru depunerea „Declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice” era luni, 16 iulie 2018. Dar termenul de depunere a declarației unice a fost prelungit până la 31 iulie, prin ordonanță de urgență.  Proiectul a fost adoptat joi în ședința de Guvern.

Declarația se depune de cãtre persoanele care au obligația declarãrii veniturilor realizate din România sau/și din strãinãtate în anul 2017, declarãrii impozitului pe venitul estimat/norma de venit a se realiza din România în anul 2018 și de către persoanele care au obligația declarãrii venitului estimat pentru încadrarea ca plãtitor de contribuții sociale și, dupã caz, a declarãrii contribuțiilor sociale datorate pentru anul
2018.

Pentru depunerea declarației online, pânã la 31 iulie 2018 inclusiv, se acordã o bonificație de 5% din impozitul pe venit plãtit integral pânã la 15 martie 2019 inclusiv, reprezentând obligațiile fiscale anuale pentru anul 2018. Valoarea bonificației diminueazã impozitul pe venitul net anual plãtit și se aplicã corespunzãtor și pentru contribuțiile sociale datorate potrivit legii.

Declarația se poate depune și în format hârtie la registratura administrațiilor fiscale ale ANAF, sau prin poștă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.

Formularul și instrucțiunile de completare pot fi descărcate online de pe portalul www.anaf.ro, (la următorul link:
https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/formulare/DU_PF_OPANAF_1155_2018.pdf.)
Informații detaliate pot fi obținute prin accesarea secțiunii Asistență Contribuabili de pe portalul www.anaf.ro, rubrica „Despre impozite și taxe – Despre impozitul pe venit” sau apelând la numãrul 031.403.91.60. De asemenea, specialiștii structurilor de asistență pentru contribuabili oferă la sediile ANAF informațiile necesare în vederea completării și depunerii Declarației Unice.

Declarația Unică poate fi rectificată de către contribuabili din proprie inițiativă, se arată într-un comunicat ANAF. (M.C)

 

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră