Sindicaliştii se alătură protestatarilor. Cartel ALFA cere retragerea Ordonanţei 13

01 Feb 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Sindicaliştii se alătură protestatarilor. Cartel ALFA cere retragerea Ordonanţei 13

Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel ALFA”  a anunţat miercuri că este solidară cu mişcările de protest împotriva adoptării prin ordonanță de urgenţă a modificărilor la Codul Penal și Codului de Procedură Penală. Sindicaliştii cer PSD şi Guvernului să retragă ordonanţa 13/2017 şi să trimită proiectul de modificare a Codurilor penale la Parlament pentru dezbatere.

"Considerăm că adoptarea de urgență a acestui act normativ, în modul în care s-a făcut, fără a respecta procedura de avizare prealabilă (ceea ce a împiedicat o reacție normală și în timp util), în ciuda reacției publice vehemente, a instituțiilor statului care s-au exprimat împotrivă, în lipsa avizului Consiliului General al Magistraturii, este un act de sfidare din partea Guvernului, care nu poate fi acceptat într-o societate democratică", se arată într-un comunicat al Cartel ALFA.

Sindicaliştii atrag atenţia că acest mod de guvernare creează "un precedent periculos și extrem de îngrijorător pentru alte proiecte de lege prevăzute a fi realizate în următoarea perioadă, într-un termen scurt, conform programului de guvernare: legea sănătății, legea educației, legea salarizării bugetare, legea funcționarului public, Codul economic, etc".

Ei reamintesc că aceia care au votat cu PSD au făcut-o în baza unor promisiuni de guvernare care să pună pe primul plan repararea inechităților sociale majore care polarizează societatea.

"În privința abordării actului administrativ, programul PSD promovează principiile de . Pentru a respecta aceste principii, care se constituie ca fundament al mandatului acordat de cetățeni, PSD trebuie să ceară Guvernului retragerea OUG 13/2017. În concluzie, CNS „Cartel ALFA” solicită Guvernului retragerea Ordonanței 13/2017 și trimiterea proiectului de act normativ la Parlament pentru dezbatere", se mai arată în comunicatul Cartel ALFA, semnat de preşedintele confederaţiei, Bogdan Hossu.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră