Share, să afle toți șoferii! Talonul maşinii se suspendă automat la expirarea ITP

13 Apr 2018 | scris de Gabriela Antoniu
Share, să afle toți șoferii! Talonul maşinii se suspendă automat la expirarea ITP

Ministerul de Interne a postat un avertisment pe pagina sa de Facebook în care anunţă şoferii că, începând din 20 mai 2018, se va aplica suspendarea de drept a înmatriculării vehiculului pentru ITP expirată.

Dacă sunt surprinși în trafic cu ITP a maşinii expirată, polițistul va reține talonul și plăcuțele de înmatriculare, va da o amendă și o dovadă fără drept de circulație.

 "Așadar nu o să mai luați mașina de acolo decât pe platformă sau împinsă, apoi trebuie să mergeți la RAR... deci, mult mai complicat!  Același lucru este valabil și dacă mașina a fost cumpărată/vândută dar nu a fost trecută pe numele noului proprietar în termen de 90 de zile de la înstrăinare", se arată în mesajul MAI, care îi îndeamnă pe şoferi să verifice din timp valabilitatea ITP. Puteți verifica în timp real dacă înmatricularea autoturismului este suspendată sau validă pe site-ul DRPCIV.

Conform MAI, suspendarea încetează automat la data la care vehiculul trece o nouă inspecţie tehnică periodică. Certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare se restituie proprietarului de către poliţia rutieră, la încetarea suspendării înmatriculării vehiculului.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră