Şeful Poliţiei Bihor a demisionat! Liviu Popa este cercetat în două dosare penale

22 Sep 2016 | scris de Mara Răducanu
Şeful Poliţiei Bihor a demisionat! Liviu Popa este cercetat în două dosare penale

Luni au avut loc percheziții la IPJ Bihor și la domiciliul chestorului Liviu Popa. Surse judiciare spun că șeful poliției ar fi patronat încasarea de către subordonați a unor taxe de protecție. Potrivit DNA, cauza penală vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție comise în perioada 2012-2014.

„În cursul zilei de 19 septembrie 2016, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 3 locații, situate în municipiul Oradea, din care două sunt la sediul unei instituții publice”, au precizat procurorii DNA.Luni dimineață, a fost audiat la Direcția Națională Anticorupție (DNA) și Vasile Blaga, în dosarul accidentului chestorului Popa, care a avut loc în urmă cu două săptămâni. Șeful IPJ Bihor a făcut accident când se afla la volan în mașina lui Blaga. În acel moment, co-președintele PNL era plecat din România.

 

La ieșirea de la DNA, Vasile Blaga a declarat că l-a rugat pe Popa să îi scoată din garaj o mașină „cu motor Diesel", pe care șeful IPJ Bihor a tamponat-o într-un accident, în județul Brașov. Accidentul s-a soldat cu o victimă rănită ușor. Blaga a spus că l-a rugat pe „prietenul de familie" să-i plimbe mașina veche din 2001, care ar fi avut probleme dacă ar fi stat prea mult în garaj din cauză că ar avea motor diesel.

În 5 septembrie, chestorul Liviu Popa a făcut accident când se afla la volan în mașina lui Blaga. „Nu a fost nimic grav, de altfel eu îmi continui drumul spre Bucureşti cu aceeaşi maşină. Am vrut să depăşesc un TIR, am ieşit pe contrasens şi am lovit o maşină care venea din faţă”, a declarat şeful Poliţiei. Potrivit chestorului, evenimentul rutier a fost o simplă tamponare. „Nu au fost nici răniţi şi nici pagube materiale”, a precizat, la acel moment, Liviu Popa.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră