S-a stins Tamara Buciuceanu. Greu îi va fi acestui neam s-o înlocuiască!

15 Oct 2019 | scris de Dănuț Deleanu
S-a stins Tamara Buciuceanu. Greu îi va fi acestui neam s-o înlocuiască!

A murit Tamara Buciuceanu-Botez! Dacă am vrea să fim prozaici, am spune că Cerul a mai câştigat un hohot de râs. Dar nu e aşa! Am pierdut noi, muritorii, unul! Şi aici e tragedia!

Că, în cenuşiul cotidian care ne înconjoară şi ne sugrumă, noi aveam mai multă nevoie de acea bună-dispoziţie pe care o degaja domnia sa, nu Cerul, acolo unde, oricum, nu e întristare şi nici suspin.

Rămâne, aşadar, ca tot noi, cei încă trăitori, să suspinăm după veselia pe care ne-o aducea domnia sa. Dumnezeu s-o odihnească în pace!  Greu îi va fi acestui neam s-o înlocuiască!

Tamara Buciuceanu Botez a murit, marți, la Spitalul Elias din Capitală. Actrița fusese internată pe fondul unor probleme cardiace la începutul lunii, iar în ultimele zile starea sa de sănătate se agravase.
Reprezentanții Spitalului au anunțat oficial decesul actriței. „Spitalul Elias anunță cu regret dispariția unei mari doamne a teatrului românesc, Tamara Buciuceanu Botez. Sincere condoleanțe familiei îndoliate!”, se arată într comunicat.

Actrița Tamara Buciuceanu Botez, în vârstă de 90 de ani, a fost internată, la începutul lunii octombrie, la Spitalul Elias din București, internarea survenind pe fondul unei boli cardiace mai vechi, care s-au acutizat.

Tamara Buciuceanu-Botez a interpretat roluri în teatru dramatic, teatru de revistă, operetă, televiziune și film. Născută în 1929, în Tighina, Republica Moldova, supranumită „Doamna comediei româneşti”, Tamara Buciuceanu a realizat peste 1.500 de roluri memorabile, printre care se numără cel al Anetei Duduleanu din „Cuibul de viespi”, în regia lui Horea Popescu, Chirița din „Chirița în provincie”, în regia lui Alexandru Dabija, Isoscel din „Liceenii”, în regia lui Nicolae Corjos.

În anul 2011, în semn de prețuire a impresionantei activități artistice, Tamara Buciuceanu-Botez a primit o stea pe Aleea Celebrităților, proiect iniţiat de Teatrul Metropolis, în colaborare cu Primăria Municipiului Bucureşti.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră