Revolta deţinuţilor. Haine incendiate şi proteste în penitenciarele din Botoşani şi Constanţa

13 Iul 2016 | scris de Mara Răducanu
Revolta deţinuţilor. Haine incendiate şi proteste în penitenciarele din Botoşani şi Constanţa

O echipă ISU a fost trimisă acolo pentru a se evita un incendiu.  Peste 200 de deținuți din Penitenciarul Botoșani au protestat, marți seara, în camerele de detenție. Un protest similar a avut loc, cu o zi înainte, în Penitenciarul din Iaşi unde deţinuţii au reclamat aglomeraţia şi condiţiile proaste de cazare. Protestul ar fi izbucnit după ce în cursul zilei de marți, câțiva deținuți de la Iaşi au fost transferaţi la Botoşani, potrivit Digi 24. 

Deținuții spun că nu mai suportă condiţiile de cazare, mâncarea proastă şi lipsa asistenţei medicale. Potrivit ultimului raport făcut în 2014 de Asociatia pentru Drepturile Omului, condițiile din Penitenciarul Iași sunt inumane și degrandante pentru deținutii cu regim închis. Aceștia stau în camere supraaglomerate și fără mobilier, saltelele sunt vechi și infestate cu paraziți, iar băile sunt deplorabile.

În penitenciarul din Iaşi sunt peste 1.500 de deţinuţi, de două ori mai mulţi decât capacitatea închisorii.  Avocatul Poporului s-a autosesizat în legătura cu situaţia de la Penitenciarul Iaşi şi a anunţat că va face o anchetă.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră