Reacţia Laurei Codruţa Kovesi la anunţul preşedintelui privind revocarea sa din funcţie

09 Iul 2018
Reacţia Laurei Codruţa Kovesi la anunţul preşedintelui privind revocarea sa din funcţie

Zilele trecute, Laura Codruţa Kovesi spunea că nu va demisiona din funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Ea a făcut această precizare ca răspuns la o solicitare G4Media.ro, având în vedere decizia Curţii Constituţionale a României (CCR) care îi impunea preşedintelui Klaus Iohannis să o revoce din funcţie ca urmare a propunerii făcute de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Luni, preşedintele României, Klaus Iohannis, a emis decretul de revocare din funcţie a şefei DNA.

Laura Codruţa Kovesi a ieşit public pentru a face declaraţii pe marginea deciziei preşedintelui. "Începând de astăzi nu voi mai lucra în DNA. Voi rămâne procuror", a spus Kovesi.

"După cum ştiţi, preşedintele României a emis decretul de revocare din funcţia de procuror- şef al DNA. Aşadar, mandatul meu încetează începând de astăzi", a spus Kovesi, în cadrul unei declaraţii de presă, la sediul DNA.

Ea a declarat că în opinia sa decizia preşedintelui are nevoie de clarificări în legătură cu statutul procurorilor.

Kovesi a afirmat că în acest moment voinţa politică nu este pentru o justiţie independentă, ci pentru blocarea anchetelor. 

Mulţumind colegilor, Kovesi a spus că "DNA a demonstrat că legea este egală pentru toţi. Corupţia poate fi înfrântă", a spus Kovesi, care a amintit că a fost în fruntea DNA cinci ani, o lună şi 24 de zile.

"Am reuşit să demonstrăm că instituţiile publice din România sunt eficiente, se lucrează legal, dar, mai ales, da, corupţia poate fi înfrântă", a susţinut Kovesi, la sediul DNA. Kovesi a dat asigurări atât colegilor, cât şi societăţii, că poate fi învinsă corupţia. "Nu abandonaţi!", a fost mesajul acesteia.

Procurorul general Augustin Lazăr a emis luni ordinul prin care Anca Jurma a fost delegată în funcţia de procuror şef al DNA.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră