UPDATE. Victor Ponta, demisie în alb din PSD. Ce spune Dragnea

08 Mar 2017 | scris de Gabriela Antoniu
UPDATE. Victor Ponta, demisie în alb din PSD. Ce spune Dragnea

Fostul premier Victor Ponta, deputat PSD de Gorj, a anunţat miercuri că-i va trimite lui Liviu Dragnea demisia sa în alb din PSD pentru ca atunci când îl va supăra foarte tare pe liderul social-democraţilor, acesta să o activeze şi să scape de el. Ponta susţine că nu a mai vorbit cu Dragnea de anul trecut. 

"Dacă deranjez, că am văzut că deranjez, de astăzi o să-i trimit domnului Dragnea - ştiţi că eu nu vreau să mă dea nimeni afară din partid - îi trimit demisia mea în alb şi când ll supăr foarte tare o introduce şi a scăpat de mine", a declarat Ponta.

Gestul său vine după mai multe declaraţii critice la adresa conducerii actuale a PSD. Acum mai bine de o săptămână, Victor Ponta afirma că în PSD se iau decizii greşite şi că se gândeşte să plece.

"În afara de domnul Dragnea nu mai e nimeni la partid, el e singur, ceilalţi aplaudă. E pe persoana fizică, niciodată nu a mai fost aşa. Uite că se mai iau şi decizii gresite", a declarat Ponta duminică la TVR.

Acum două săptămâni fostul premier declara că Guvernul trebuie lăsat să îşi exercite atribuţiile fără intervenţii din exterior, aluzie la faptul că Liviu Dragnea ar controla Cabinetul Grindeanu.

În replică, Liviu Dragnea a declarat la Antena 3 că pentru el, pentru Guvern, criticile lui Ponta sunt sănătate curată, venind de la un prieten, adăugând că nu crede că fostul premier va pleca din partid. El a ţinut însă să amintească cum în perioade de criză  ”unii își pun caracterul pe masă și oamenii au văzut lucrul ăsta". "Cei care au încercat să rupă din partid și care probabil că mai încearcă lucrul acesta, au văzut care este rezultatul", a mai spus Dragnea.

După anunţata demisie în alb, Ponta dă de înţeles că va fi la fel de critic şi în continuare."Dar să tac din gură n-o să tac, nu pot la vârsta asta să mai tac din gură pe lucruri pe care le-am văzut, pe care le ştiu şi pe care le văd cu îngrijorare", a mai spus fostul premier.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat însă că nu acceptă demisia în alb a lui Ponta. "Nu sunt de acord că Victor Ponta să plece din partid. Încerc să înţeleg ce a zis. Dacă îmi va trimite o demisie în alb, nu o voi activa. Nu concept ca un fost sef de partid să fie tratat ca Mircea Geoană. Noi am greşit cu Mircea Geoană", a declarat miercuri Liviu Dragnea.

"Sper să îi treacă supărarea. Încerc să înţeleg de ce este supărat. Încerc să aflu. Victor Ponta poate lucra în partid, poate sprijini Guvernul", a adăugat liderul PSD.

Alte stiri din Politic

Ultima oră