Povestea lui Najim Laachraoui, cel mai căutat terorist din Europa

23 Mar 2016 | scris de Mara Răducanu
Povestea lui Najim Laachraoui, cel mai căutat terorist din Europa

Teroristul plecase în Siria în februarie, 2013 şi era căutat din data de 4 decembrie. El trecuse de controalele de securitate sub o identitate falsă - "Soufiane Kayal" - la începutul lunii septembrie, la frontiera austro-ungară, însoţit şi de Salah Abdeslam şi Mohamed Belkaid - un algerian de 35 de ani care a fost ucis de poliţie, în atentatele din Franţa, la Forest, potrivit dhnet.be. Najim Laachraoui s-a născut la 18 mai 1991, în Schaerbeek, Belgia. Comuna în care locuia îl radiase de la domiciliul său în februarie 2015, după ce plecase în Siria. Laachraoui a făcut parte dintre primele grupuri din Bruxelles care au intrat în rândul jihadiştilor sirieni. Mişcarea jihadistă a debutat în decembrie 2012.

Numele lui Najim apare în dosarul atentatului de la Cairo din 2009 

Ziarul „le Figaro“ a făcut o radiografie a parcursului terorist a lui Najim Laachraoui, momentan cel mai căutat terorist din Europa. Mai exact, potrivit sursei citate, acesta a făcut, în 2013, la vârsta de 24 de ani, prima sa călătorie în Siria. Numele său apare însă în dosarul atentatului terorist din Cairo, din anul 2009 atunci când o tânără din Franţa a fost ucisă.  Urme de ADN ale lui Laachraoui au fost găsite pe ''materialul exploziv folosit în atacurile'' comise pe 13 noiembrie 2015 la Paris, soldate cu 130 de morți și sute de răniți.

Teroristul era căutat de poliţie încă de anul trecut 

Plecat în Siria în februarie 2013, Najim Laachraoui a făcut parte din primele grupuri de bruxellezi care s-au alăturat jihadiștilor în Siria, sub numele de luptător de „Abu Idris“. El era căutat de poliție din data de 4 decembrie anul trecut. Născut pe 18 mai 1991, originar din cartierul bruxellez Schaerbeek, Najim Laachraoui a fost controlat și când se afla într-o mașină, la 9 septembrie, sub identitatea falsă de Soufiane Kayal, la frontiera austro-ungară, în compania lui Salah Abdeslam și Mohamed Belkaid, un algerian în vârstă de 35 de ani împușcat mortal de poliția săptămâna trecută la Forest, în sud-vestul regiunii Bruxelles.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră