Plata CASS, eliminată pentru unele categorii

09 Mar 2018
Plata CASS, eliminată pentru unele categorii

Plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate (CASS) a fost eliminată pentru beneficiarii de indemnizație creștere copil, de venit minim garantat și de indemnizație acordată pentru concediului de acomodare în urma unei adopții, potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii, citat de cotidianul.ro.

Astfel, Guvernul a adoptat, prin Ordonanță de urgență, eliminarea prevederilor referitoare la plata contribuției de asigurări sociale de sănătate din bugetul de stat pentru persoanele care beneficiază de indemnizație pentru creșterea copilului prevăzută de Ordonanța de urgență a Guvernului nr.111/2010, de ajutor social prevăzut de Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat sau de indemnizație pe perioada concediului de acomodare prevăzută de Legea nr. 273/2004 privind procedura adopției.

Aceste categorii de beneficiari ai drepturilor sociale devin asigurați fără plata contribuției, având acces la serviciile de sănătate prevăzute de Legea nr.95/2006.

Ordonanța de urgență adoptată de Executiv corelează prevederile cuprinse în actele normative care reglementează beneficiile de asistență socială cu modificările aduse Codului Fiscal prin OUG 79/2017, mai menționează ministerul condus de Olguța Vasilescu.

Ştirea integrală, AICI.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră