Autoritățile vor lua în calcul un plan etapizat de relaxare a măsurilor (Marcel Vela)

22 Apr 2020 | scris de A.V.
Autoritățile vor lua în calcul un plan etapizat de relaxare a măsurilor (Marcel Vela)

Şi ministrul de Interne, Marcel Vela, spune că, după 15 mai, când se va încheia starea de urgență, autoritățile vor lua în calcul un plan etapizat de relaxare a măsurilor de restrângere a libertăţii de mişcare, din cauza pandemiei de coronavirus.

Într-o intervenție la Radio România Actualități, ministrul Vela a recomandat românilor ca până atunci să stea în casă:" Dacă nu suntem atenți acum, este păcat de munca, de efortul, de jertfa, de tot stresul prin care am trecut cu toții, ca să trecem acum, dintr-o perioadă de rețineri, de restricții, într-una foarte libertină și foarte dinamică, pentru că riscăm să pierdem tot ce am construit și în mod esențial riscăm să-i pierdem pe cei dragi. Trebuie să stăm acasă în continuare și e spre binele nostru ca după 15 mai avem să o perioadă mai relaxată. Ca să fiu mai concret, că e și după Paște și primăvară, oamenii însămânțează, aș putea face următorul joc de cuvinte: ce semănăm acum, culegem după după 15 mai".

După data de 15 mai, când se încheie starea de urgenţă, nu vor fi prelungite restricţiile privind deplasările individuale, a anunţat, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis.

Iohannis a adăugat că, după 15 mai, multe restrângeri vor rămâne în vigoare şi în acest sens a menţionat adunările publice.

Lumea este departe de a scăpa de noul coronavirus, care a ucis peste 177.800 de oameni, a avertizat miercuri directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), citat de AFP şi Reuters.

"Mai avem un drum lung de parcurs. Acest virus ne va însoţi mult timp", a atras atenţia Tedros Adhanom Ghebreyesus în cadrul unei conferinţe de presă virtuale, de la sediul agenţiei ONU din Geneva.

"Majoritatea ţărilor se află încă în primele etape ale epidemiilor lor, iar unele, care au fost afectate devreme în cadrul pandemiei, încep să observe o resurgenţă a cazurilor", a adăugat oficialul.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră