Minor român, rănit în atentatul de la Nisa, identificat cu ajutorul rudelor sosite din România

16 Iul 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Minor român, rănit în atentatul de la Nisa, identificat cu ajutorul rudelor sosite din România


Demersurile au fost realizate cu sprijinul atașatului de interne din cadrul Ambasadei României la Paris. Reprezentantul Consulatului General al României la Marsilia a însoțit rudele în cursul vizitei la spital și a discutat cu medicii curanți. De asemenea, la fața locului se află și ambasadorul României în Franța.
Potrivit medicilor, starea de sănătate a minorului este stabilă, prognosticul privind evoluția fiind unul pozitiv. Reprezentanții misiunilor diplomatice române din Franța mențin legătura cu personalul medical și vor monitoriza evoluția stării de sănătate.
Verificările cu privire la situația celorlalți doi cetățeni români dați dispăruți, părinții minorului, continuă.
Trei români erau daţi dispăruţi în urma tragediei de joi noaptea de la Nisa. Potrivit MAE, este vorba despre trei persoane - soţ, soţie şi un minor - care se aflau în zona Nisa la momentul producerii atacului.
„Autoritățile române, prin Ambasada României la Paris și a Consulatului General al României la Marsilia, depun eforturi pentru identificarea acestora. În cadrul demersurilor de căutare, se menține legătura cu Interpolul.
„Pe baza solicitărilor transmise oficial de ambasada României la Paris cu sprijinul Consulatului General de la Marsilia pentru identificarea familiei de cetățeni români, conform celor mai recente date furnizate de Celula de Criză franceză, printre minorii răniți a căror identitate nu a fost încă stabilită, care se află internați într-un spital pediatric din Nisa, se află și un minor care ar putea fi minorul român căutat”, se arăta într-un comunicat anterior al MAE român.
Ambasada României la Paris și Consulatul General al României la Marsilia mențin legătura permanentă cu Celula de Criză instituită de autoritățile franceze.

UPDATE

Potrivit site-ului specialarad.ro, copilul ar fi Denis Coman, în vârstă de 8 ani. Acesta ar fi internat în spitalul Lenval, din Nisa. El se afla în vacanţă cu părinţii lui, Cristian şi Adriana, stabiliţi de câţiva ani în Austria.

Denis
„Un copil român, se află în comă în spitalul Lenval din Nice, iar părinții lui sunt dați dispăruți. Copilul în prezent se află cu bunica și un unchi.
„Mulţumim pentru sprijin. Aş dori pe această cale să cer ajutorul, în caz că există cineva, oricui lucrează la booking.com sau în reţeaua hotelieră din Nice. Nu reuşim să identificăm hotelul în care au stat. Ştim doar că au rezervat pe booking. Sau orice fel de alt ajutor este binevenit: spitale, autorităţi locale. Consulatul a luat în sfârşit act de caz azi dimineaţă, după ore întregi în care au ridicat din umeri şi ne-au rugat să le dăm cât mai multe informaţii aflăm. Dumnezeu să fie cu părinţii acelui copilaş...”, scrie Andrei Marian Mihai pe Facebook.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră