Fiul unui preot din Vaslui a ajuns ministru de Interne. Nu a purtat niciodată blugi şi tenişi

07 Sep 2016 | scris de Mara Răducanu
Fiul unui preot din Vaslui a ajuns ministru de Interne. Nu a purtat niciodată blugi şi tenişi

 

Ioan Dragos Tudorache este seful Cancelariei Primului-ministru, pozitie-cheie, care îi va permite sã ia contact cu realitătile din ţară, după aproape 15 ani petrecuti la Bruxelles. Tatăl acestuia, un cunoscut si respectat preot din oras, Ioan Tudorache, este fericit cã fiul sãu a ajuns într-o astfel de pozitie. Iatã cu ce povete a plecat în viatã, de la Vaslui, acest tânãr: “I-am transmis, ca un bagaj pentru toatã viata, cele câteva lucruri pentru care am militat: fãrã blugi, fãrã tigãri, fãrã bãuturã. Este un tânãr deosebit”.

Pãrintele Tudorache este mândru de realizãrile fiului său. “Este o mândrie pentru Vaslui, pentru vasluieni, numirea fiului meu în aceastã functie înaltă. Iată că un tânăr care a studiat mult, care a făcut cinste României la Bruxelles, se întoarce acasă, să pună umărul la reconstructia României”. Noul şef al cancelariei premierului Ciolos are 41 de ani, este absolvent al Liceului “Mihail Kogălniceanu”, promotia 1995, si a fost sef de promotie la Iasi, la Facultatea de stiinte juridice, fiind cooptat la Bruxelles în functii cheie, imediat după terminarea facultăţii, după anul 2000. Ca un fapt inedit, Dragos Tudorache revine, an de an, la Vaslui, de Crăciun, pentru a petrece alături de familie sărbătorile de iarnă, spunând că îi plac tare mult cârnatii făcuti de mâna tatălui său. Preotul Tudorache oficiază slujbe religioase la biserica din centrul Vasluiului, fiind cu multi ani în urmă si director la Oficiul Judetean de Protectia Consumatorilor, potrivit www.vremeanoua.ro.

Fără blugi, fără țigări, fără băutură. Este un tânăr deosebit

Bucurie mare în familia parohului vasluian Ioan Tudorache, după ce fiul său, Ioan Dragos Tudorache, a fost propus, sef al Cancelariei primului-ministru. Tânărul vasluian, în vârstă de 41 de ani, a fost avizat favorabil, luni, de comisiile de administratie publică din Parlament, la vot înregistrându-se doar o abtinere. Tudorache le-a spus membrilor comisiilor că este o noutate a Cabinetului Ciolos ca seful Cancelariei să fie si membru al Guvernului. “Portofoliul trebuie înteles ca un mandat de metodă legat de natura acestui Guvern. Un guvern politic vine cu o coeziune de proiecte, un guvern tehnocrat nu are această coeziune, cel putin la început”, a spus Tudorache la audieri, afirmând că are rolul să asigure metode noi de colaborare între ministere.

Iată ce sfaturi i-a dat tată său lui Dragoș Tudorache, potrivit vremeanoua.ro: "I-am transmis, ca un bagaj pentru toată viața, cele câteva lucruri pentru care am militat: fără blugi, fără țigări, fără băutură. Este un tânăr deosebit".  Dragoș Tudorache, chiar dacă a fost plecat pentru mult timp la Bruxelles, a revenit an de an în Vaslui de Crăciun pentru a petrece alături de familie.

”Copilul meu a primit o educație aparte. Ca preot, am cunoscut multă lume care se plânge de copii, spunând că le-au dat tot ce era mai bun și mai scump, dar nu s-au realizat. Fiul meu nu a purtat niciodată blugi și teniși, pentru că i-am spus că dacă tii la demnitatea ta de bărbat trebuie să fii mereu îmbrăcat bine. S-a cunoscut cu dl. Cioloș la Bruxelles, domnia sa îl apreciază mult pentru ceea ce face. În timpul facultătii a fost afiliat la organismele europene, pe problema delicvenței juvenile, după care a plecat din țară, ca expert international", spune tatăl lui Dragoș Tudorache.

Cine este Dragoş Tudorache 

Dragoș Tudorache și-a început activitatea profesională ca judecător în 1997. A plecat în Kosovo, unde a fost șef de unitate și coordonator al celului de criză în cadrul Departamentului pentru Statul de Drept și Protecție a Drepturilor Omului, OSCE. Din 2003 a continuat tot în Kosovo, unde a fost șeful Departamentului Juridic, făcând parte din Echipa Judecătorilor Internaționali ONU. Din 2005 s-a întors la București, ca parte a delegației CE. În 2007 a plecat la Bruxelles și de atunci până în 2015 a deținut mai multe funcții în cadrul Comisiei Europene.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră