Maşina unui cunoscut jurnalist din Timişoara a fost incendiată

02 Iun 2018 | scris de Marina Constantinoiu
Maşina unui cunoscut jurnalist din Timişoara a fost incendiată Galerie foto (2)

Maşina unui cunoscut jurnalist din Timişoara, un Opel Vectra, a fost incendiată în noaptea de vineri spre sâmbătă, pompierii chemaţi de un vecin să stingă incendiul constatând că geamul din partea dreaptă spate a autoturismului a fost spart. Poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz.

Maşina jurnalistului Dragoş Boţa a fost incendiată pe o stradă din Timişoara. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Timiş, incendiul a fost anunţat la 112, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 02.40. La faţa locului au fost trimişi în câteva minute patru pompieri, cu o autospecială.

”Am avut o intervenţie la o maşină incendiată. Ne-am deplasat cu o autospecială şi patru subofiţeri. Autoturismul a ars în proporţie de 90 la sută, nu au fost victime. Era parcat. Cauza probabilă este acţiune intenţionată”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Bogdan Lucian Mutu, purtătorul de cuvânt al ISU Timiş.

„Această acţiune de tip mafiot mă face să cred că investigaţiile pe care le-am făcut de-alungul timpului şi dezvăluirile publicate pe pressalert.ro au deranjat. Acţiunea din această noapte nu mă face nicio secundă să mă opresc din a-mi face meseria de jurnalist. Cred că este momentul să ne întrebăm cu toţii dacă acceptăm ca Timişoara să se transforme într-o Sicilie în care tăcerea complice şi cumetriile pe sub masă sunt mai importante decât orice”, a spus Dragoş Boţa, pentru pressalert.ro.

Trebuie menționat că automobilul era parcat lângă bloc, în apropiere fiind o țeavă de distribuție a gazului. O altă mașină a fost afectată de căldura degajată de flăcări, mai precizează pressalert.ro.

Fostul premier Sorin Grindeanu apreciază că incendierea maşinii jurnalistului Dragoş Boţa reprezintă o încercare de intimidare, adăugând că nu şi-ar fi imaginat vreodată că în Timişoara se poate ajunge la astfel de gesturi, informează AGERPRES.

„Timişoara a fost noaptea trecută scena unui incident extrem de grav: maşina jurnalistului Dragoş Boţa a fost incendiată. Este, fără doar şi poate, o încercare de intimidare, un atac la libertatea de exprimare. Astfel de fapte sunt condamnabile şi sper ca organele de anchetă să îi aducă în faţa instanţelor de judecată pe autori. Nu mi-am imaginat vreodată că în Timişoara se poate ajunge la astfel de gesturi, la ameninţări mai mult decât evidente, la incendieri de maşini sau altfel de fapte reprobabile”, a scris pe Facebook Grindeanu, care a deţinut în trecut funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş.

Nicolae Robu, primarul Timișoarei, l-a atacat în direct pe jurnalistul Dragoș Boța, după ce mașina acestuia a fost incendiată iar jurnalistul a acuzat o posibilă legătură între un consilier al primarului și ce s-a întâmplat, scrie antena3.ro.

”Vreau să spun că e foarte grav ce s-a întâmplat, făptașii trebuie să fie identificați și pedepsiți exemplar. Eu aveam imaginea despre Timișoara că este un oraș sigur, trebuie dat un exemplu clar că cine face astfel de lucruri nu scapă din Timișoara. Pe de altă parte, acest personaj, Dragoș Boța, își arată mizerabilitatea, încearcă să se victimizeze, nu exclud și alte scenarii. Sunt convins că adevărul va ieși la iveală. Cât de mizerabil trebuie să fii ca să foloșești numele primarului Robu? Acest individ nu este demn să vorbesc despre el, dar eu vorbesc despre fapte. Respect jurnaliștii, acest personaj este de cea mai joasă speță, fapta este extrem de gravă, niciun om din nicio comunitate nu trebuie să pățească un asemenea lucru”, a spus Nicolae Robu la Antena 3.

În iunie 2016, Dragoş Boţa anunţa pe Facebook că fusese vizat de o mână criminală. “Bilanţ pentru băieţii care au umblat la roata stângă spate a Opel-ului meu - trei prezoane forfecate, al patrulea prezon slăbit bine, al cincilea fără probleme. Aţi estimat bine că voi fi pe autostradă, dar ghinionul vostru e că al patrulea prezon l-aţi desfăcut mai mult decât trebuia. Al doilea ghinion – nu am zburat la 130 km/h în parapet sau în vreun TIR. Să duceţi banii înapoi la contractori, care ar trebui să crească preţul de la 50.000 euro. Sunt ok şi eu şi Adrian Piclisan şi mergem mai departe”, a dezvaluit Dragoş Boţa în pagina sa de Facebook, stârnind îngrijorări legitime sau ironii subtile în rândul prietenilor din mediul online.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră