Marius şi Ruth Bodnariu au fost puşi sub acuzare pentru violenţe asupra minorilor. Ce spune avocata familiei

11 Aug 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Marius şi Ruth Bodnariu au fost puşi sub acuzare pentru violenţe asupra minorilor. Ce spune avocata familiei


Site-uri de informaţii din Norvegia, dar şi din România şi alte ţări relatează joi despre faptul că procurorii norvegieni au decis punerea sub acuzare a soţilor Marius şi Ruth Bodnariu pentru violenţe asupra minorilor, „ceea ce ar putea duce la pedepse cu închisoarea”. Informaţia este postată de site-ul delightintruth.com, care a ţinut în permanenţă publicul la zi cu informaţiile referitoare la acest caz cu ecouri internaţionale.
Copiii familiei Bodnariu au fost luaţi de autorităţile norvegiene anul trecut şi înapoiaţi anul acesta. Informaţia privind punerea sub acuzare a celor doi soţi a fost confirmată de avocaţii părinţilor, se arată în pagina rodiagnusdei.wordpress.com.
„Sunt aduse acuzaţii împotriva clientei mele pentru violenţe în educaţia copiilor”, a declarat avocata lui Ruth Bodnariu, Ingrid Breistein.
Aceasta a mai declarat că Ruth Bodnariu şi-a recunoscut parţial vina: „Clienta mea a recunoscut că i-a mai lovit uşor, cu palma, pe copii, încă de la prima interogare a poliţiei”, a adăugat avocata, potrivit rodiagnusdei.wordpress.com.
Şi televiziunea naţională din Norvegia (NRK) relatează acest subiect, precizând că atât Ruth Bodnariu, cât şi avocata sa sunt surprinse că procurorii au decis, în cele din urmă, să-i pună pe părinţi sub acuzare în acest caz. Şi avocatul tatălui, Ragnhild Torgersen, a spus că Marius Bodnariu a fost pus sub urmărire penală.
Românul Marius Bodnariu și soția sa Ruth, din Norvegia, au folosit pedepse corporale pentru creșterea copiilor, o metodă care este ilegală în Norvegia. Ei au recunoscut acest lucru, dar au precizat că nu se așteptau să-și piardă copiii din acest motiv. Municipalitatea Naustdal din Norvegia a ajuns la un acord cu Marius și Ruth Bodnariu pentru întoarcerea acasă a tuturor cinci (5), copiii ai familiei, în luna iunie.
Autorităţile norvegiene au preluat cei cinci copii ai familiei Bodnariu în noiembrie anul trecut, în condiţiile în care două dintre fete s-ar fi plâns că primesc corecţii fizice de la părinţi. Copiii au fost trimişi în plasament în familii norvegiene, ulterior fiind deschisă şi procedura de adopţie. Un val de proteste în mai multe ţări, inclusiv în România, a urmat, iar cazul a ajuns şi în Parlamentul European, autorităţile norvegiene din domeniul protecţiei copiilor fiind acuzate de exagerare.
Campania de protest a fost susţinută şi de parohiile penticostale din întreaga lume. De altfel, mulţi consideră că cei doi părinţi, penticostali, sunt victime ale discriminării pe motive religioase şi naţionale.

protest

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră