Laura Codruţa Kovesi, ca un star rock, la Londra!

04 Iun 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Laura Codruţa Kovesi, ca un star rock, la Londra!


Lupta anticorupţie din România, inclusă într-o analiză a luptei anticorupţie la nivel mondial şi pornind de la cazul Hexi Pharma sunt tema unui articol în The Economist, intitulat „Cleaning up”, şi ilustrat cu un desen în care Laura Codruţa Kovesi se foloseşte de un biocid pentru a ucide agenţii patogeni.
Scandalul reprezintă, potrivit The Economist, un exemplu pentru cât de multe se fac în lupta anticorupţie din România. Articolul atinge şi subiectul summit-ului anticorupţie de la Londra unde, scrie publicaţia, Laura Codruţa Kovesi a fost „tratată ca un star rock”.
Pentru The Economist, sistemul judiciar din ţara noastră a devenit din ce în ce mai independent după aderarea României la UE, în 2007, iar noul procuror instrumentează cu zel cazul Hexi Pharma. Tot The Economist o numeşte „neobosită” pe Laura Codruţa Kovesi şi spune că direcţia pe care aceasta o conduce investighează şi ea cazul. Despre DNA, The Economist scrie că anul trecut a trimis în judecată peste 1250 de oficiali şi a ajutat la înlăturarea premierului de la putere. „Este un paradox comun: lumea devine conştientă de fenomenul corupţiei atunci când cineva face ceva în privinţa asta. Acest lucru îi face pe oameni să tragă concluzia că lucrurile merg mai prost, când de fapt, merg mai bine”, opinează, în acest context, jurnalistul de la The Economist.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră