Klaus Iohannis revine asupra plagiatului lui Kovesi:„Mi-au fost răstălmăcite cuvintele“

07 Oct 2016 | scris de Mara Răducanu
Klaus Iohannis revine asupra plagiatului lui Kovesi:„Mi-au fost răstălmăcite cuvintele“

 

"Am observat că mi-au fost răstălmăcite cuvintele. Eu nu am spus că nu sunt indicii. Eu am spus că eu am plecat liniştit din discuţie, fiindcă nu am avut eu indicii să cred că este o problemă. Eu nu am avut indicii. Alţii dacă au, să poftească să facă sesizări. Oriunde doresc, dar să meargă la instituţiile abilitate", a declarat Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, într-o declarație de presă la Timișoara, că o persoană aflată într-o funcție publică trebuie să demisioneze, atunci când se dovedește că a plagiat, fără să dorească să facă comentarii cu referire directă la situația șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. ”Dacă o persoană publică a plagiat, trebuie să depășim această situație și persoana respectivă trebuie să plece din funcție. Indiferent cum se numește persoana. Nu vreau să personalizăm discuția pentru X sau Y. Cine a plagiat, pleacă! Plagiatul este o problemă mare a societății. Este o formă de hoție”, a spus Klaus Iohannis.

Cu toate acestea, Klaus Iohannis a precizat că trebuie să lăsăm specialiștii în domeniu să se pronunțe cu privire la o acuzație de plagiat, precum și să apărăm pe cei care sunt acuzați pe nedrept de plagiat.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră