Jurnaliştii britanici, realizatorii reportajul despre „traficanţii de arme“ urmăriţi penal

17 Aug 2016 | scris de Mara Răducanu
Jurnaliştii britanici, realizatorii reportajul despre „traficanţii de arme“ urmăriţi penal

Aurelian Mihai Szanto, Attila Csaba Pantics şi Levente Pantics au fost arestați preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi comunicarea de informaţii false, potrivit Antena3. 

În motivare se arată că ”membrii echipei postului de televiziune Sky News din Marea Britanie, și anume cetățenii britanici R.S.R., S.C.S., S.J., cu intenție, au comunicat și răspândit în mediul virtual și prin mass-media, știri și informații false referitoare la presupusul trafic de armament din România, deși cunoșteau că aceste știri nu sunt reale, modalitate prin care s-a pus în pericol securitatea națională, în contextul mai sus-descris”.  ”Au fost foarte naivi dacă au intrat în acest joc”

Postul tv britanic Sky News a difuzat un reportaj despre presupuşi traficanţi de arme din România. Filmarea difuzată de Sky News arată întâlnirea dintre doi traficanţi de arme, care ar fi români, şi echipa de jurnalişti. După luni de negocieri, echipa Sky News spune că a fost direcţionată către o zonă izolată din România pentru a se întâlni cu membrii unui grup de traficanţi de arme.

Au spus că filmează un documentar, cu personaje fictive”

În urma difuzării acestui reportaj, românii care au apărut în imagini au fost arestaţi preventiv, sub acuzația de complicitate la "comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de ştiri, date sau informaţii false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora, dacă prin aceasta se pune în pericol securitatea naţională", infracţiune pentru care riscă până la cinci ani de închisoare.  De asemenea, bărbaţii sunt acuzaţi şi de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră