Aleargă, jandarmule, aleargă! Jandarmul anului, cursă de la Galaţi la Bucureşti

24 Mar 2016 | scris de Mara Răducanu
Aleargă, jandarmule, aleargă! Jandarmul anului, cursă de la Galaţi la Bucureşti

 

„Sportul în sine reprezintă sănătate şi putem oferi sănătate alergând“

 „Am 33 de ani, sunt căsătorit şi tatăl unui băieţel de trei ani şi patru luni. Sunt foarte onorat de această distincţie care urmează să-mi fie acordată. Pentru mine a fost o mare surpriză. Am participat la multe competiţii sportive, plus acţiuni caritabile pe care le-am desfăşurat în ultimii doi ani pentru a ajuta copiii cu probleme de sănătate. Alergatul este o pasiune şi am încercat să fac din această pasiune şi un lucru util, atât pentru mine, cât şi pentru cei din jurul meu. Sportul în sine reprezintă sănătate şi putem oferi sănătate alergând. Am reuşit în acest fel să fac oameni fericiţi şi să le dau o speranta spre vindecare. Am o împlinire sufletească“, a declarat jandarmul anului pentru site-ul nostru. Ne-a mărturisit că a devenit mai sensibil atunci când s-a născut băieţelul lui.

„Noi ne-am dorit foarte mult un copil şi am avut norocul să avem un copil sănătos. Din sănătatea noastră aş vrea să dau şi altora dacă aş putea“, a concluzionat  Cristian Onofrei. „Cea mai importantă distincție a Jandarmeriei Române a revenit unui jandarm care, mai presus de calitățile profesionale și profesionalism, de abilitățile sale ca sportiv de performanță, a dovedit că are calități umane deosebite, acesta punându-și timpul, munca și pasiunea în lupta pentru numeroase cauze umanitare. Jandarmul Cristian Onofrei și-a onorat uniforma, colegii, familia și foarte important, instituția pe care o reprezintă, Jandarmeria Română, prin valorile promovate și contribuția adusă comunității", a precizat Jandarmeria Galaţi într-un comunicat. 

„Oameni care nu au nicio vină cad pradă luptei altora“

Sâmbătă, Cristian va participa la prima sa cursă, pe o asemenea distanţă la care a participat până acum în memoria victimelor atentatelor de la Bruxelles. „Oameni care nu au nicio vină, cad pradă luptei altora„Vreau să menţionez şi faptul că această alergare o fac şi pentru o doamnă pentru care urmează să organizez o nouă acţiune caritabilă, o mamă a doi copii care este grav bolnavă de cancer. Am fost foarte impresionat şi de cazul ei şi nu am putut să stau cu mâinile în sân. Această doamnă este şi ea unul din motivele pentru care vreau să fac această alergare de sâmbătă“, susţine jandarmul.

Pe timpul alergării, alături de însemnele naționale, Cristian va purta o banderolă reprezentând steagul Belgiei, în memoria victimelor atentatelor teroriste și pentru a transmite un mesaj de solidaritate umană. Cristian Onofrei va începe cursa sâmbătă, la sediul Jandarmeriei Galați și va alerga pe traseul: Galați-Brăila- Buzău- Prahova- București (3 aprilie, Parcul Herăstrău, intrarea din Piața Charles de Gaulle), unde i se va decerna titlul 'Jandarmul de Onoare al Anului'.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră