Incendiu la Spitalul Matei Balș din Capitală. Patru persoane au murit carbonizate

29 Ian 2021
Incendiu la Spitalul Matei Balș din Capitală. Patru persoane au murit carbonizate

Un incendiu a avut loc în această dimineata la un pavilion al Spitalului Matei Balș din Capitală, pacienții fiind evacuați. Conform ISU și Ministerului Sănătății, trei persoane au fost găsite carbonizate, iar o persoană a fost declarată decedată la scurt timp.

Un incendiu a izbucnit vineri dimineaţă la un pavilion al Spitalului ”Matei Balş” din Capitală, fiind declanşat planul ”roşu”.

Incendiul s-a manifestat la parterul unui corp de clădire.

Potrivit ISUBIF, în clădire erau aproximativ 100 de persoane.

Patru persoane au decedat în urma incendiului izbucnit vineri dimineaţă la Institutul de boli infecţioase ”Matei Balş” din Capitală, informează Digi24.ro.

Toți pacienții evacuați au fost transferați fie în alte pavilioane de la Matei Balș, fie la alte spitale din București, a precizat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Întrebat dacă dintre cei transportaţi la alte spitale sunt persoane care se află în stare gravă,șeful Departamentului pentru Situații de Urgență Raed Arafat a răspuns: „Nu, pe probleme de arsuri nu”.

Potrivit şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, trei persoane au fost găsite după ce s-a degajat fumul, iar o a patra a fost resuscitată, dar fără rezultate pozitive.

Aproape toți pacienții, în proporție de 98%, din clădirea în care a avut loc incendiul erau conectați la oxigen. Toți aveau o stare medie spre severă din cauza COVID, a precizat Streinu Cercel.

Raed Arafat a precizat că apelul la 112 a venit la ora 5 dimineaţa.

De incendiu au fost informaţi premierul Florin Cîţu, precum şi miniştrii Sănătăţii şi de Interne.

În legătură cu izbucnirea incendiului, a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, sub coordonarea Parchetului Tribunalului București.

La anchetă vor participa și specialişti de la INSEMEX Petroşani care au participat și la invetsigațiile după incendiile de la Colectiv și spitalul din Piatra Neamț.

Medicul Adrian Streinu Cercel, fost director al Institutului „Matei Balş”, a spus că spitalul a fost construit în 1953 şi refăcut „din toate punctele de vedere, inclusiv din punct de vedere al aprovizionării cu oxigen”.

El a mai declarat vineri că avizele Institutului „Matei Balş” „sunt în ordine, ultima linie de oxigen fiind montată în decembrie”.

DSU a anunţat numerele de telefon la care rudele pacienţilor de la Matei Balş pot afla informaţii

Au fost operaționalizate două linii telefonice unde aparținătorii pot afla informații despre relocarea pacienților evacuați în urma incendiului de la Institutul Matei Balș din Capitală, anunță Departamentul pentru Situații de Urgență.

„Precizăm faptul că la acest moment, la sediul DSU, sunt operaționalizate 2 linii telefonice unde aparținătorii pot afla informații despre relocarea pacienților evacuați în urma incendiului de la Institutul Matei Balș din Capitală”, transmite DSU.

Cele două numere disponibile pentru aparținători sunt: 021.2069398 și 021.2648515.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră