Când va fi schimbat actualul guvern şi cine va fi noul premier?

09 Iun 2016 | scris de Mara Răducanu
Când va fi schimbat actualul guvern şi cine va fi noul premier?

 

„Până la alegerile parlamentare din toamna anului 2016, PNL va mai scadea în sondaje. Guvernul actual va fi schimbat cel tarziu în decembrie 2016. Victor Ponta va fi din nou prim-ministru sau într-o functie mai mare decat aceasta, iar Partidul "ALDE" al domnului Calin Tariceanu va avea de câştigat în alianţa cu Partidul Social Democrat. Unii membri ai PNL vor trece la ALDE. Va fi o alianţă între PSD şi ALDE, electorală sau doar de colaborare, alianţă chiar pe timpul alegerilor parlamentare. PSD va câştiga, ca formaţiune politică, majoritar la alegerile locale din 5 Iunie, 2016 şi la alegerile parlamentare din 2016“, a declarat interlocutorul nostru. 

Singurul astrolog care a prezis alegerea în funcţia de Preşedinte al României a lui Klaus Iohannis şi alte câteva zeci de rezultate politice, revine cu noi date. V-aţi gândit vreodată cum pot influenţa previziunile numerologice drumul candidaţilor la diverse primării, din Bucureşti sau din alte oraşe, dar şi către inima alegătorilor. Cum îşi pun amprenta numerele care guvernează viaţa candidaţilor, unii dintre ei viitori primari, premieri, preşedinţi, dar şi felul în care îi ajută să obţină sau nu succesul. Victorie sau înfrângere? Reuşită sau capitulare? Ce spun astrele? Ce arată numerele? Astrologul Dumitru Paraschiv a făcut, în exclusivitate, pentru site-ul www.miscareaderezistenta.ro câteva previziuni privind rezultatele alegerilor pentru primari din 5 iunie 2016.

CITIŢI ŞI: Bate vântul schimbării dinspre Cotroceni: se pregăteşte un nou premier tehnocrat?

Reamintim faptul că Laurenţiu Ştefan, consilierul politic al şefului statului a spus că PSD şi PNL vor obține fiecare 32%- 35% la alegerile legislative şi, prin urmare, nu vor reuşi să guverneze singure. „Cele două grupuri mari încă mai au nevoie de aliați pentru a ajunge la acele numere care să le permită să formeze o majoritate, astfel încât acesta este un joc deschis“, a spus Laurenţiu Ştefan. Mai mult de atât, Laurenţiu Ştefan a apreciat că nici măcar o alianță a social-democraților cu două partide mai mici nu îi va ajuta să atingă pragul de 50% necesar pentru a propune un premier.

Consilierul de la Cotroceni a mai declarat că, ţinând cont de aceste considerente, nu va rămâne altceva de făcut decât numirea de către Klaus Iohannis a unui alt premier tehnocrat. "În mod evident, președintele va căuta un prim-ministru. Vom vedea dacă acesta este un premier politic sau unul cu o scurtă carieră politică, ori chiar un tehnocrat... încă sunt multe semne de întrebare", a spus Laurențiu Ștefan, potrivit RTV.Reuters aminteşte că președintele Klaus Iohannis l-a numit în noiembrie anul trecut pe Dacian Cioloş în funcţia de prim-ministru pentru a forma un guvern tehnocrat, această numire venind după ce Victor Ponta şi-a dat demisia în urma incendiului de la Colectiv. Laurenţiu-Miahi Ştefan a fost, timp de 10 ani, consilier politic în cadrul Ambasadei SUA la Bucureşti.

 

CITIŢI ŞI: Cine vor fi viitorii primari, ce spun astrele, ce arată numerele

 

 

 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră