Mic ghid pentru poliţiştii „nebărbieriţi“, cu barbă, cioc şi tatuaje!

19 Mar 2016 | scris de Mara Răducanu
Mic ghid pentru poliţiştii „nebărbieriţi“, cu barbă, cioc şi tatuaje!

 

Cităm din comunicatul Sindicatului Poliţiştilor „Diamantul“

„Aveti dreptul să veniti la serviciu nebarbieriti, cu cioc, barba si par lung, tatuaje? Exista norme care sa reglementeze forma si dimensiunea acceptata a acestor “podoabe” barbatesti?
Desi au trecut peste doua decade de la revolutie, in Politia Romana, in special la structurile de ordine publica, mai supravietuieste inca ideea paguboasa de sorginte securisto-militieneasca potrivit careia in special agentii de politie in uniforma nu pot veni la serviciu nebarbieriti, cu cioc, barba, cu par lung sau cu tatuaje.


Pentru stiinta dvs, nu exista lege ( ca norma edictata de Parlament) care sa interzica barbatilor agenti de politie/functionari publici sa vina la serviciu nebarbieriti, cu cioc, barba, cu par lung, tatuaje, asa cum nu exista lege care sa interzica femeilor agenti de politie sa isi vopseasca parul.


Toate sunt manifestari ale drepturilor fundamentale la libertate de exprimare si la viata privata, drepturi care nu pot suferi ingradiri decat in conditiile art. 53 din Constitutie, prin “lege” (si nu prin eventuale ordine si instructiuni ale ministrului MAI) si doar “ daca este necesar intr-o societate democratica”. Trebuia sa amintim si ca prigonirea celor cu barba si plete a fost specifica statului politienesc si securist condus de Nicolae Ceausescu.

poza diamnatull

Sursă foto: Facebook Sindicatul Diamantul 


Pletele si barba erau caracteristici ale membrilor curentului “hippy” (anii 60-70, aparut initial in SUA ca forma de opozitie la razboiul din Vietnam si propagat rapid pe toata planeta, inclusiv in tarile comuniste).  Valorile “hippy “ erau intr-o puternica contradictie cu valorile statelor comuniste, motiv pentru care personalul militiei si securitatii era angajat serios in lupta impotriva “infractorilor” cu barba si plete. 

Un cetatean al Romaniei ceausiste avea nevoie de motive justificate pentru a purta barba si plete, asa cum vedeti in foto de mai jos.

In incheiere, trebuie sa constientizati ca acuzele din partea sefilor ierarhici ca nu sunteti “barbieriti” sunt doar manifestari ale unei conduite ilicite de hartuire a inferiorului ierarhic si denota doar incultura, ignoranta si incompetenta acuzatorilor ! Iar pentru aceste fapte de hartuire, aveti dreptul de a solicita tragerea la raspundere disciplinara a acestor descendenti ai militiei si securitatii“, se arată în postare. 

__________________

Citiți și:

DEFECTE MAJORE la Airbus. Președintele companiei face dezvăluiri îngrijorătoare

VIOL ONLINE în Brazilia! Zeci de bărbați agresând sexual o adolescentă (VIDEO)

ÎNFIORĂTOR! O româncă a fost ucisă pe Insula Mallorca

Ce fel de Întâia Doamnă ar fi Klaus Iohannis?

Elevă din România, locul I la un concurs NASA. Cu ce proiect i-a ULUIT pe americani (VIDEO)

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră