Falsul medic italian nu suportă să fie luat peste picior și și-a închis pagina de Facebook. ”Și Dr. Oetker operează mai bine ca tine!”

06 Feb 2019 | scris de M.C.
Falsul medic italian nu suportă să fie luat peste picior și și-a închis pagina de Facebook. ”Și Dr. Oetker operează mai bine ca tine!” Galerie foto (10)

Matthew Mode, pe numele lui real Matteo Politi, falsul medic italian care a operat la patru clinici private din România, care acum încearcă să se dezică de el, a devenit și subiect de glume pe rețelele de socializare, după dezvăluirile publicate în exclusivitate de Libertatea.  

”Într-un hohot național de râs, cazul pungașului Matteo Politi a fixat în lumină, ieri, fie și o mică parte a improvizațiilor și iresponsabilității din sistemul medical românesc”, comentează jurnalistul Cătălin Tolontan, care a dat publicității cazul.

Falsul medic avea o pagină oficială și una personală la Facebook, dar pe cea oficială, unde se declanșase un adevărat festival de ironii la adresa sa, a închis-o în cursul serii de marți.

Câțiva dintre utilizatorii de Facebook au reușit să imortalizeze parte dintre postări, prin Print Screen-uri din pagina care între timp a dispărut, semn că italianul din Veneția, care a reușit să păcălească românii, este deranjat de ironii.

„A făcut o treabă foarte bună când mi-a parcat mașina. Un valet de parcare foarte încrezător!„ „Nu e un doctor adevărat, dar e un valet de parcare al naibii de bun!” „M-ar interesa și pe mine un post pentru NASA, general engineering, credeți că mă puteți ajuta?”. Sunt câteva dintre postări.

Ironiile, specialitatea casei, la români, s-au mutat pe pagina personală, Matty Mode. Acum, rămâne de văzut cât mai rezistă și aceasta.

”Și Dr. Oetker operează mai bine ca tine!”, îi scrie aici un utilizator de Facebook. ”Te-au prins dupa operația nereușită de micșorare organ la Borcea?”, întreabă un altul. În pagina personală, comentariile pot fi făcute doar la postări publice, care permit acest lucru, așa că utilizatorii cu umor profită de orice loc în care pot să-și pună ștampila și să facă haz de necaz.

În țara lui, Matthew Mode (Matteo Politi - numele real) a fost condamnat pentru că a furat identitatea unui cunoscut medic și a pretins că este cardiolog.

Presa italiană, inițial prin cunoscut Il Messagero și Il Gazzettino, cotidianul numărul 1 din nord-estul țării, au preluat dezvăluirile halucinante din Libertatea despre compatriotul lor.

Și site-urile de satiră Times New Roman și KMKZ au publicat articole pe aceasta temă. 

„Cazul italianului cu 8 clase care a operat la spitalul de fițe Monza din Capitală pălește în fața imposturii descoperite azi de un jurnalist italian. În urma unei investigații ample, jurnalistul Gianfranco Tolontano spune că a identificat mii de români care s-au angajat la cules de căpșuni cu diplome false de Jurnalism și Filosofie”

„Medicul parcagiu cu 8 clase intră în vizorul Guvernului. Ministrul Petre Daea s-a declarat consternat de situaţia de la centrul Monza, unde un fals medic a făcut operaţii estetice, şi i-a cerut lui Tolontan să verifice dacă nu cumva în clinică operau şi cormorani”

„Un italian cu 8 clase a făcut chirurgie plastică la mai multe clinici din România. Deci de aia li se ridică divelor piciorul când fac cu ochiul! Omul a operat cu aviz de la Ministerul Sănătății, dar nu e nimic anormal aici. Doar în România poți să operezi cu 8 clase și să fii premier fără să fi dat pe la școală”  - sunt câteva dintre titluri.

Prietena italianului Matteo Politi a făcut primele declarații, marți seară, în emisiunea lui Dan Capatos de la Antena 1. Ulterior, a avut și acesta o intervenție telefonică.

„Ne aude și domnul doctor", a precizat, încă de la începutul conversației telefonice, prietena acestuia.

„Este doctor și cred că aici ar trebui să se verifice mai bine. Momentan, sunt doar niște acuzații. Fără nicio dovadă", a spus prietena lui Matteo Politi, adăugând ulterior: „Despre cazul din Italia nu dorim să discutăm. Este un caz închis!”.

Revenind la situația din România, a spus: „Avocatul i-a spus că poate să lucreze și este în regulă (...) Avocatul s-a ocupat de toată procedura de recunoaștere a documentelor. Avocatul a avut o procură din partea doctorului”, scrie DC News.

Întrebată dacă avocatul este din România sau din altă țară, a spus: „Este din România. Doamna avocat Laura”. „Momentan, nu cred că este nevoie să dau astfel de informații despre avocat. Este doamna avocat Laura. Este suficient", a declarat după ce a fost rugată de Capatos să dea numele complet al avocatului.

„Domnul doctor, în momentul în care a venit în România, a prezentat toate documentele, toate diplomele în original avocatului pe care l-a angajat. (...) Avocatul s-a ocupat de toată procedura de recunoaștere a documentelor. Ar trebui întrebate autoritățile cum au dat parafa, pentru că el le are aici în original. Avocatul i-a spus că poate să lucreze pentru că s-a ocupat de toată procedura și este în regulă", a mai declarat prietena acestuia.

„Persoana care a început scandalul nu stăpânește foarte bine termenii medicali. (...) Nu sunt medic, dar cunosc foarte bine limba română", a mai spus ea.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră