Expoziţie în memoria fotografilor din Colectiv

09 Dec 2015 | scris de Alex Revenco
Expoziţie în memoria fotografilor din Colectiv

În perioada decembrie-ianuarie, va avea loc expoziţia de fotografie #find_us, găzduită în două locaţii din Bucureşti, la ARCUB Gabroveni din Str. Lipscani 84-90 (10 decembrie 2015 – 28 ianuarie 2016) şi la Casa Filipescu Cesianu (22 decembrie – 31 ianuarie).

Prima propunere adusă de #find_us este cel mai amplu proiect dedicat fotografiei de concert, care a fost realizat până acum în România. Motorul din spatele acestei expoziţii este dorinţa de a arăta publicului pasiunea din spatele obiectivului, căutarea cadrului perfect, zecile de mii de ore de muncă depuse pentru fotografiile care mai apoi să bucure pe cei prezenţi la un eveniment. #find_us este un concept care sperăm să dea naştere unei focalizari pentru pasiunea de a fi fotograf.

Tragedia din Colectiv a atins un grup foarte mic şi omogen: fotografii de concert. Legăturile dintre ei porneau nu doar de la afinităţi profesionale, ei au apărut în acelaşi timp cu concertele din România ultimilor ani, au lucrat împreună nu doar la toate evenimetele majore (concerte ca Robbie Williams, Roger Waters, Metallica, AC/DC, Madonna, Rammstein etc.), dar şi la evenimentele mici, de club.

Pasiunea pentru perfecţiune era motivaţia lor, mărimea artistului sau numărul participanţilor nu erau decât suportul de lucru. Cu toţii ne-am bucurat de munca lor, pentru că majoritatea pozelor ce apăreau online aveau în spatele lor acelaşi grup de oameni ,uniţi în spatele unui obiectiv comun. O parte dintre acești oameni nu mai sunt printre noi, alţii încă luptă pentru a reveni în faţa scenelor , dar scopul acestui concept este să omagieze munca lor şi să-i susţină pe supravieţuitorii care au încă nevoie de ajutor.

Din acest grup omogen, o parte nu a fost în Colectiv în seara tragediei dar, cu toţii au decis să participe la acestă expoziţie şi au donat cele mai bune imagini realizate de ei în ani de muncă. În total, vor fi expuse 250 de fotografii în două locaţii diferite din Bucuresti, #find_us, conceptual, find construit în jurul a două teme: fotografie de concert şi remember Goodbye to Gravity.

Programul expoziţiei de la ARCUB Gabroveni este luni – joi orele 14:00 – 22:00, vineri – duminică orele 12:00 – 22:00. Expoziţia Remember Goodbye to Gravity - va cuprinde fotografiile grupului din concertele susținute de-a lungul timpului, lucrările aparţinând atât fotografilor care au fost în Colectiv, cât si grupului omogen din care aceştia făceau parte, în total 50 de exponate. Va fi deschisă publicului în perioada 22 decembrie – 31 ianurie, la Casa Filipescu Cesianu, programul de vizitare urmând a fi anunţat ulterior.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră