Explozie la fabrica de armament de la Cugir

12 Noi 2018 | scris de M.C.
Explozie la fabrica de armament de la Cugir

O explozie urmată de un incendiu care se manifestă cu degajare mare de fum a izbucnit luni dimineaţă la Uzina Mecanică Cugir, una din cele două fabrici de armament din oraş, scrie agerpres.ro.

În urma deflagraţiei, o persoană de 51 de ani a fost găsită carbonizată, scrie News.ro. Este vorba despre o femeie, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Alba.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Alba a anunţat că Garda Sebeş intervine cu o autospecială şi şapte subofiţeri pentru stingerea unui "incendiu care se manifestă cu degajare mare de fum la Uzina Mecanică Cugir". La faţa locului a fost trimisă şi o ambulanţă SMURD. Au fost cerute forţe în sprijin de la ISU Hunedoara şi ISU Sibiu.

La UM Cugir se fabrică armament de diverse calibre (12,7 mm, 14,5 mm, 5,56 mm), pistol automat şi semiautomat de calibru 9 mm, accesorii, fiind unic producător de armament de calibru NATO 12,7X99 mm tub de oţel.

Uzina din Cugir a fost înfiinţată în 1799, în timpul Imperiului Habsburgic, sub denumirea de Fabrica de Fier şi Oţel. În 2004, societatea s-a împărţit în Uzina Mecanică Cugir şi Fabrica de Arme.

Reprezentanţii ISU Alba au declarat, pentru News.ro, că explozia a avut loc într-un tunel de încercare din perimetrul fabricii de armanent, fiind urmată de un incendiu cu degajare mare de fum.

ISU Alba a solicitat sprijin colegilor din Hunedoara şi Sibiu pentru a interveni la faţa locului.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră