Elicopter SMURD, prăbușit în Republica Moldova: patru persoane au murit

02 Iun 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Elicopter SMURD, prăbușit în Republica Moldova: patru persoane au murit

UPDATE. În 20 de minute, urmează declaraţii de la sediul Ministerului de Interne. "Am fost informați de autoritățile din Republica Moldova de dispariția elicopterului. Nu avea pacient la bord, ar fi dispărut din zona Cantemir-Haragâș. Este elicopterul nostru. MAI se află în contact cu forțele de intervenție", au precizat oficiali din MAI.

Ministerul Afacerilor Interne informează că patru persoane au decedat în urma prăbușirii unui elicopter SMURD în zona raionului Cantemir, localitatea Haragâș din Republica Moldova.

"Am fost informați de autoritățile din Republica Moldova de dispariția elicopterului. Nu avea pacient la bord, ar fi dispărut din zona Cantemir-Haragâș. Este elicopterul nostru. MAI se află în contact cu forțele de intervenție", au precizat oficiali din MAI.

 

Un elicopter SMURD, care ar fi decolat inițial din Iași, aterizând apoi la Chișinău, s-a prăbușit joi după-amiază în Republica Moldova. Elicopterul se îndrepta spre Cahul, pentru a prelua un pacient. Elicopterul a dispărut de pe radare în raionul Cantemir, în localitatea Haragâș, undeva la aproximativ 20 de kilometri de Chișinău.

Informația a fost confirmată de Departamentul pentru Situații Excepționale din Republica Moldova pentru Digi24. Prăbușirea ar fi avut loc într-o zonă împădurită.

Potrivit ofițerului de presă al DSE, Diana Țurcanu, citat de presa moldoveană, unul dintre membrii echipajului a fost găsit mort. În elicopter se aflau patru persoane. Din informațiile de la această oră, pacientul nu se afla în aeronavă, așadar elicopterul abia începea misiunea.

Surse din cadrul Ministerului de Interne au confirmat, pentru www.miscareaderezistenta.ro, că era vorba despre un elicopter SMURD, care ar fi plecat cu două cazuri medicale spre Republica Moldova. Presa moldoveană vorbește despre patru decedați, dintre care trei persoane sunt carbonizate. La bord s-ar fi aflat două cadre medicale, un pilot și un mecanic.

Vom reveni cu detalii

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră