Elena Udrea se compară cu Serghei Skripal

05 Mai 2018
Elena Udrea se compară cu Serghei Skripal

Încă o publicaţie costaricană dedică un articol românilor care au solicitat statut de refugiat politic în ţara lor, dar şi în alte ţări, cum ar fi cazul lui Radu Mazăre, în Madagascar.

Este vorba despre Diario Extra, care publică un articol intitulat "Românii fugari aleg Costa Rica drept refugiu", în tonul articolelor anterioare, din Nacion şi Costa Rica Hoy, care au comentat primele sosirea fostei ministre din România în ţara lor şi problema de imagine pe care o reprezintă această situaţie pentru Costa Rica, ţară folosită drept refugiu "de către corupţi". Materialul este ilustrat cu două fotografii ale lui Udrea dintr-un pictorial pentru The One, precum şi cu o altă imagine, difuzată de un tabloid, în care Udrea este în costum de baie,

Diario Extra scrie despre Elena Udrea, folosind multe informaţii publicate de presa din România, afirmând că este "o femeie foarte controversată în ţara ei", amintind că este fost ministru şi că este acuzată de corupţie. Articolul o menţionează şi pe Alina Bica, fostul procuror-şef al DIICOT, care a solicitat şi ea, din ianuarie, statut de refugiat politic în Costa Rica.

În replică, Udrea a afirmat, într-o postare în pagina sa de Facebook, că acel material jurnalistic nu este întâmplător şi se întreabă dacă va fi trimis după ea cineva care să o asasineze cu o neurotoxină, amintind de cazul fostului spion rus Serghei Skripal otrăvit în Marea Britanie.

Redăm, mai jos, postarea integrală a Elenei Udrea referitoare la articolul din Diario Extra.

"Referitor la articolul de presa aparut in Costa Rica, in care se vorbeste despre mine si care a fost preluat astazi in presa din Romania, fac urmatorul comentariu, ca urmare a solicitarilor jurnalistilor romani:
Materialul respectiv nu este unul intamplator, asa cum nu intamplator au mai aparut alte articole in presa online si o ampla stire tv in saptamanile din urma. Daca cele de data trecuta citau DIGI Tv, cel recent, despre care vorbim acum, citeaza Rise Project, din partea caruia au si fost aici reprezentanti. Ma intreb cine plateste aceasta costisitoare deplasare a unui obscur site de stiri livrate de Securitate???
Deci, nu sunt atat de relevanta pentru presa costaricana incat sa se oboseasca sa scrie despre mine. 
Sunt insa extrem de importanta pentru Sistemul din Romania, care acum se zdruncina din temelii si care face eforturi disperate sa reziste. Si asta in ciuda demascarii tuturor abuzurilor si incalcarilor de lege pe care le-a savarsit, demascare care culmineaza cu aparitia Protocoalelor dintre SRI si toate institutiile care conteaza pentru ca Sistemul sa poata pune mana pe putere in Romania.
Ma intreb ce urmeaza? Or sa trimita pe cineva cu neurotoxina, dupa modelul incercarii de asasinat de la Londra din martie, impotriva fostului spion rus Serghei Skripal, refugiat acolo?
Aceasta actiune a Securitatii din Romania in Costa Rica nu face decat sa imi intareasca argumentele hartuirii si abuzurilor la care sunt supusa de trei ani de Coldea, Kovesi si toti cei care au slujit si slujesc acest Sistem de putere ilegala si abuziva. 
Abuzuri care m-au determinat sa aleg sa cer protectie internationala intr-un stat care are un respect real, o legislatie adecvata si coerenta si o solida practica in ceea ce priveste respectarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului."

 

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră