Satele Unite ale Maramureșului - Drumul Lung spre Cimitirul Vesel 2016

12 Aug 2016 | scris de Alex Revenco
Satele Unite ale Maramureșului - Drumul Lung spre Cimitirul Vesel 2016

Ediția a șaptea a festivalului prezintă Satele Unite ale Maramureșului, în perioada 14- 21 august.

Promovarea și susținerea satelor românești păstrătoare de tradiții

Festivalul creat de Peter Hurley (foto) are ca scop promovarea și susținerea satelor românești păstrătoare de tradiții, pe care irlandezul le consideră adevărate comori vii. La această ediție, satele maramureșene au înțeles importanța mesajului acestuia și au decis să se implice, prezentându-și fiecare specificul local. 'Într-un efort comunitar cu adevărat impresionant și remarcabil la nivel național, nemaiîntâlnit într-un festival în România, toate cele 63 de sate din Țara Maramureșului s-au activat să participe, fiecare cu câte un eveniment — mai mic sau mai mare — unde vizitatorii pot să se întâlnească cu valorile autentice ale satului tradițional.' a declarat Peter Hurley.

Călătorie sănătoasă către obârșii

'S-a pregătit o serie impresionantă de interacțiuni, noi le zicem micro-călătorii, concepute pentru oameni cu interese diferite și specifice, dar toți conectați la un scop comun: descoperirea și aprecierea culturii satului tradițional viu, o călătorie plăcută și sănătoasă către propriile obârșii. Creăm punți! Punți între rural și urban — fie acesta urban românesc sau străin. Punți între generații — mai ales generații din zona rurală, mai ales în Maramureș. Vrem să confirmăm că valorile autentice au relevanță pentru tineri, din oraș și din sat.'

Programul evenimentelor pe drumullung.ro

Festivalul Drumul Lung spre Cimitirul Vesel, ediția 2016, deschide o cale de comunicare, între România rurală și România urbană, transmițând un mesaj național de solidaritate, în numele celor peste 12.000 de sate din România. Toate cele 63 de sate din Țara Maramureșului participă la festival, fiecare cu câte un microeveniment — fără microfon, fără stație de sonorizare — evenimente autentice, despre oameni, obiceiuri și viața satului. O seară de muzică și cântece, o vizită cu căruța la o stâna de oi, un recital la biserică, o șezătoare, o vizită la un meșter popular etc. Toate evenimentele și programul festivalului pe www.drumullung.ro.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră