VEŞTI BUNE! Drama familiei Bodnariu, capabilă să învingă sistemul norvegian?

23 Ian 2016 | scris de Mara Răducanu
VEŞTI BUNE! Drama familiei Bodnariu, capabilă să învingă sistemul norvegian?

 „Eu cred că familia Bodnariu îşi va recupera copiii şi că dreptatea va fi de partea lor. Situaţia este îngrijorătoare nu numai pentru familiile româneşti, ci si pentru alte familii care îşi iau copiii şi fug din Norvegia", a spus astăzi Dolha , într-o conferinţă de presă. Pe de altă parte, delegaţia română a cerut autorităţilor norvegiene să reanalizeze ordinul de plasare a copiilor familiei Bodnariu, pentru că măsura ar fi disproporţionată şi abuzivă.

El a precizat că, în discuţiile cu guvernul si cu Ministerul Protecţiei Copilului din Norvegia au primit semnale clare în acest sens. Dolha a susţinut că au primit promisiunea că se va emite un ordin intern pentru ca autorităţile implicate în astfel de cazuri să fie mai atente. 

 

bodnariu norvegia

CITEŞTE ŞI: Cazul familiei Bodnariu, din Norvegia, discutat în Parlamentul European

 

CITEŞTE ŞI: Protest în Piața Victoriei pentru familia Bodnariu. Imagini şocante cu modul în care sunt luaţi copiii de lângă părinţi, în Norvegia (VIDEO)

 

Întrebaţi dacă a fost comis un abuz în cazul familiei Bodnariu, ai cărei copiii au fost plasaţi în familii surogat, parlamentarii au spus că a fost "categoric" un abuz.   "Nu un abuz al staului norvegian, aici vrem să delimităm foarte clar, nu vrem să generalizăm, pentru că noi ca români avem tendinţa să generalizăm. Nu este vorba de statul norvegian, n-are nimeni intenţia să demonizeze statul norvegian, este vorba de o instituţie administrativă. Până la urmă, dacă ne ducem şi simplificăm, este vorba de un număr restrâns de funcţionari dintr-o localitate mică, unde domicialiază familia Bodnariu. (...) Acest abuz, pe care îl semnalăm noi şi împotriva căruia ne-am ridicat acolo, a fost împotriva unei instituţii administrative a statului norvegian", a declarat senatorul Marian Vasiliev, citat de RTV. 

Deputat: „Familia Bodnariu nu ar putea să facă rau unei muște, dar propriilor copii“

„Ne-am deplasat și la familia Bodnariu, am luat legătura cu vecinii acestora, am vizitat casa, camerele copiilor, modul în care au fost crescuți, am discutat cu reprezentanți ai comunităților locale care îi cunosc îndeaproape pe aceștia și concluzia mea personală e că familia Bodnariu nu ar putea să facă rau unei muște, dar propriilor copii. Eu cred că familia Bodnariu își va recupera copiii și dreptatea va fi de partea lor”, a spus Mircea Dolha, vicepreședinte al Comisiei pentru românii din afara granițelor.

Drama care a sensibilizat o lume întreagă

 

Bodnariu

Drama la care este supusă famila Bodnariu, din Norvegia, ai cărei copii au fost luaţi abuziv de Protecţia Copilului, a sensibilizat şi românii din diaspora. Ieri, sute de persoane au protestat în fața mai multor ambasade ale Norvegiei din lume. Astfel, la Oslo, Washington, Barcelona, Londra, Dublin, Copenhaga, Roma, Madrid, Moscova, Praga și Viena, românii din Diaspora au protestat împotriva tratamentului la care este supusă familia românului Bodnariu.  Potrivit organizatorilor, în ianuarie se vor organiza concomitent o serie de proteste similare în Oslo, Washington, Haga, Bruxelles, Madrid, Barcelona, Roma, Torino, Frankfurt, Londra, Dublin, Viena, Ottawa, Praga, Bratislava, Varsovia, Moscova, Riga şi Copenhaga.

 

CITEŞTE ŞI: Guvernul român, reacție în cazul familiei Bodnariu: Sperăm să nu se ajungă la inflamarea situaţiei

 

CITEŞTE ŞI: Propunere ANPDCA: Familia tatălui din România să preia copiii "confiscaţi" din Norvegia

 

Ce s-a întâmplat cu cei cinci copii ai familiei Bodnariu 

Copiii familiei Marius Bodnariu, inginer IT, şi soţiei sale norvegiance Ruth, asistentă medicală, au fost luaţi de la părinţi de Serviciul de protecţie a copilului din Norvegia, Barnevernet, în noiembrie, după ce cele două fete, cele mai mari din familie, ar fi spus că primesc corecţii fizice de la părinţi. De asemenea, părinţii ar fi suspectaţi de îndoctrinarea religioasă a copiilor. Cei cinci copii au fost plasaţi în trei familii-surogat, iar de curând a fost deschisă procedura adopţiei internaţionale pentru ei, potrivit reprezentanţilor familiei.

Mitinguri de protest la Arad şi Oradea

Sâmbătă, la Arad, peste 200 de persoane au participat la un miting de solidaritate cu familia Bodnariu. Mitingul a fost organizat de Asociaţia Christian Businessmen&Professionals of Romania.
Şi la Oradea a avut loc un miting la care ar fi participat, potrivit unei postări pe pagina de Facebook „Norway, return the children to Bodnariu family!”, circa 1.000 de persoane.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră