Şeful Cancelariei premierului, opţiunea lui Cioloş pentru şefia ministerului de Interne

02 Sep 2016 | scris de Mara Răducanu
Şeful Cancelariei premierului, opţiunea lui Cioloş pentru şefia ministerului de  Interne

 Conform surselor citate, este posibil ca Tudorache să preia interimatul la conducerea MAI după demisia lui Petre Tobă. Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a demisionat ieri din funcție, după ce DNA l-a acuzat de favorizare a făptuitorului în dosarul foștilor șefi DIPI, potrivit agerpres.ro. 

Ulterior, Guvernul a anunțat că premierul Dacian Cioloș a acceptat demisia lui Tobă. "Prim-ministrul Dacian Cioloș a acceptat demisia domnului Petre Tobă din funcția de ministru al Afacerilor Interne. Până luni, 5 septembrie, premierul va înainta președintelui Klaus Iohannis propunerea de înlocuire la conducerea Ministerului Afacerilor Interne", preciza Guvernul.

Joi, șefa Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a cerut sesizarea președintelui României pentru a aprecia asupra exercitării dreptului de a cere urmărirea penală a lui Petre Tobă, ministru al Afacerilor Interne, în legătură cu săvârșirea infracțiunii de favorizare a făptuitorului în dosarul foștilor șefi DIPI.  Solicitarea referitoare la efectuarea urmăririi penale față de Tobă are în vedere împrejurarea că există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă că, în 1 aprilie 2016, în contextul în care la DNA se afla în instrumentare dosarul 20/P/2016 (n.r — prin care au fost trimiși în judecată Gabriel Oprea și alte persoane), acesta, în calitate de ministru al Afacerilor Interne, a refuzat declanșarea procedurii de declasificare parțială a unor documente, a precizat DNA.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră