Dragnea: Încet, încet, adevărul iese la iveală. Cum se apără DNA

14 Feb 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Dragnea: Încet, încet, adevărul iese la iveală. Cum se apără DNA

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat marţi că, dacă OUG13/2017 nu era abrogată, nu apăreau decizii precum cea a instanţei de la Alba-Iulia, de anulare a unei pedepse pentru abuz în serviciu.

Liviu Dragnea a spus că decizia Curţii de Apel Alba Iulia a arătat încă o dată că Guvernul a avut dreptate. "Guvernul a spus, în toată perioada de după adoptarea ordonanţei respective, că principala motivaţie o reprezintă motivaţia de a nu se ajunge la practică neunitară în instanţe, de a nu exista situaţia care din păcate s-a întâmplat sau din fericire, în care o instanţă a considerat că Constituţia trebuie respectată şi trecând termenul de 45 de zile după ce un articol a fost criticat de CCR, a considerat că nu mai produce efecte juridice”, a afirmat Dragnea, conform news.ro.

El s-a întrebat ce explicaţii ar putea da, după această decizie a instanţei de la Alba-Iulia, preşedinte Klaus Iohannis, procurorul general, DNA şi Consiliul Superior al Magistraturuii."Dacă Ordonanţa 13 nu era abrogată, nu apăreau astfel de decizii. Ce o să se întâmple acum? O să fie criticaţi judecătorii din acel complet?”, s-a întrebat Dragnea.

El a precizat că "încet-încet adevărul iese la iveală", pentru că, după decizia Curţii Constituţionale de anul trecut, în continuare fiecare instanţă poate decide similar celei de la Curtea de Apel Alba-Iulia.

De partea cealaltă, DNA susţine însă că Decizia CCR nr. 405 din 15 iunie 2016 nu a dezincriminat infracţiunea de abuz în serviciu. Direcţia condusă de Laura Kovesi a transmis, într-un răspuns la solicitarea Ziare.com, că "totalul persoanelor condamnate în anul 2016 pentru infracţiunea de abuz în serviciu (toate formele de abuz) este de 152 persoane".

Dintre acestea, după 15 iunie 2016 (data deciziei CCR) până la finalul anului, "au fost condamnate 71 de persoane, iar 13 persoane au fost achitate pentru abuz în serviciu". Este vorba despre condamnări definitive, DNA neavând o statistică şi a dosarelor cu verdicte doar în primă instanţă.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră