Aceeaşi profesie, aceeaşi specializare, aceeaşi defecţiune, aceeaşi staţiune. Se întâmplă în Vatra Dornei!

21 Ian 2016 | scris de Sorin Anghel
Aceeaşi profesie, aceeaşi specializare, aceeaşi defecţiune, aceeaşi staţiune. Se întâmplă în Vatra Dornei!

Gheorghe Balint este profesor la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii Vasile Alecsandri din Bacău. Luna aceasta a fost prezent la Vatra Dornei, acolo unde au avut loc cursurile de schi alpin ale studenţilor de la universitatea băcăuană. Când a vrut să se întoarcă acasă, a avut parte de o surpriză neplăcută, de o întâmplare pe care o consideră atentat la viaţasa.

 

Din iarna anului 1993 vin în fiecare an la Vatra Dornei împreună cu cel puţin 200 de studenţi. De câţiva ani buni, Universitatea din Bacău, unde sunt profesor, a reuşit să cumpere şi să amenajeze o clădire pentru practicile de iarnă şi de vară ale studenţilor noştri. Datorită prietenilor mei din Vatra Dornei, care va asigur că nu sunt puţini, a ospitalităţii şi a caracterului lor, de multe ori mă simt localnic. Şi totuşi, sâmbătă, după ce am terminat stagiul de schi cu studenţii mei, am vrut să mă întorc acasă, la familie, unde fiul meu cel mic mă aştepta să-i aduc cadoul de ziua lui, la care nu am putut să fiu prezent. După ce am pornit maşina care a fost parcată timp de două săptămâni în faţacabanei universităţii, la 3 metri de fereastră, am ajuns în parcarea de la Pârtia Parc pentru a-mi lua rămas bun de la toţi prietenii şi colaboratorii care de atâţia ani ne ajută. Odată revenit în maşină, aceasta nu a mai pornit şi am fost nevoit să tractez maşina la unul din service-urile din oraş. Spre stupefacţia mea, ceea ce părea a fi o problema minoră, poate un dop de gheaţă în instalaţia de alimentare, s-a dovedit a fi un atentat la viaţa mea!!! Domnul inginer de la service a observat că aveam capacul rezervorului forţat şi că a fost introdusă în sistemul de alimentare o substanţă care a distrus tot, inclusiv injectoarele! De câteva zile, domnul inginer încearcă să pornească maşina şi nu a reuşit. Pe lângă pagubele financiare pe care mi le-a produs această minte criminală, dorul de familia mea este primordial! Va rog pe toţi care mă cunoaşteţi şi poate aveţi ceva informaţii care ar ajuta la descoperirea autorului acestui act criminal, să mă contactaţi personal sau să adăugaţi un comentariu la această postare! Va mulţumesc şi sper ca împreună să-l descoperim pe cel care va pătează imaginea de bucovineni cinstiţi şi ospitalieri”, a scris cadrul universitar pe Facebook.

 

Întâmplător sau nu, de aceeaşi păţanie a avut parte, în luna martie a anului trecut, un alt profesor de sport, tot cu specializarea schi, de la Universitatea Bogdan Vodă din Cluj-Napoca. “Am plecat cu maşina din faţa blocului, de la Vatra Dornei. După 300 de metri, s-au aprins toate becurile din bord. M-am speriat şi am oprit imediat. Când am vrut să o repornesc, n-am mai reuşit. Am dus automobilul la un service specializat şi mi s-a spus că cineva mi-a turnat acid în rezervor. Totul era distrus, pompă, conductele, bujiile, n-a mai rămas nimic din ele. Am fost sfătuit de către cei de la service să merg şi să fac o plângere la Poliţia Vatra Dornei. Dosarul este încă în cercetare, nu am primit deocamdată nici un răspuns, dar aştept să se întâmple totuşi ceva cu această anchetă. Am cheltuit foarte mult pentru reparaţia maşinii, am dat pe manoperă şi piese cam cât aş fi dat pe o maşină second hand. Pe lângă distrugere de bunuri, este vorba şi despre atentat la viaţa mea. Se putea întâmpla să se producă un scurt circuit şi maşina să ia foc sau să explodeze. Am aflat şi eu de ceea ce i s-a întâmplat domnului Balint. Nu pot să-mi dau seama de ce ar vrea cineva să facă un asemenea rău cuiva, dar cred că între ceea ce am păţit eu şi ceea ce a păţit colegul meu de la Bacău există o legătură”, susţine Grigoraş.

 

Coincidenţă sau nu, ceea ce li s-a întâmplat celor două cadre universitare nu reprezintă altceva decât o bilă neagră pentru Vatra Dornei. Turismul este foarte important pentru localitatea suceveană şi e mare păcat că astfel de incidente îi pun pe mulţi pe gânduri. Gheorghe Balint are un Peugeot 607, in vreme ce Petru Grigoras conduce un Opel Zafira.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră